18. 9. 2023  Düsseldorf / Nemecko

Xathon vstupuje do piateho kola

Začiatok fázy podávania prihlášok: Henkel pozýva ženy v AI do súťaže Open Innovation Challenge

  • Prostredníctvom dvoch výziev podujatie Xathon motivuje startupy vedené ženami k riešeniu reálnych problémov v podnikaní prostredníctvom umelej inteligencie
  • Finančné ocenenie vo výške 25 000 eur na overenie koncepcie so spoločnosťou Henkel
  • Fáza podávania prihlášok trvá do 13. októbra 2023

Podujatie Xathon, ktoré je podnikateľským hackathonom spoločnosti Henkel pre začínajúce podnikateľky, rozširuje svoju víziu do podoby otvorenej výzvy k inováciám (Open Innovation Challenge) so zameraním na umelú inteligenciu pri súčasnom zachovaní svojho záväzku zlepšovať postavenie zakladateliek firiem v oblasti technológií.

Počas svojho piateho ročníka vstupuje podujatie Xathon do štádia, keď pomôže vyriešiť dve reálne požiadavky z oblasti podnikania spoločnosti Henkel, a to v prostredí umelej inteligencie a zároveň v kombinácii s našou ambíciou podporovať startupy pod vedením žien a presadzovať rodovú rozmanitosť v odvetví technologických startupov. Ženy v AI tak môžu preukázať svoje schopnosti a reálne ovplyvniť dynamický ekosystém technológií,“ hovorí Michaela Bessell, Head of Venture Ecosystem and Partnerships z investičnej odnože Henkel dx Ventures. Účastníci môžu vyhrať finančnú sumu vo výške 25 000 eur na účely overenia koncepcie so spoločnosťou Henkel. Prihlášky možno podávať na tomto mieste oddnes až do 13. októbra 2023.

Startupy sa teda môžu prihlásiť do nižšie uvedených výziev a predviesť, ako by dokázali zmeniť spôsob fungovania podnikov:  

  1. Výzva Venture vision AI: revolúcia v rozhodovaní o investíciách
    Vytvorenie algoritmov využívajúcich umelú inteligenciu s cieľom zlepšiť identifikáciu spoločností s vysokým potenciálom pre investície, resp. príležitostí na fúzie a akvizície. Aplikácia by mala poskytovať riešenia na optimalizáciu niektorého z prvkov procesov due diligence, oceňovania alebo zostavovania dohody (deal structuring).
     
  2. Výzva Label workflow AI: transformácia postupov pri označovaní obalov
    Vytvorenie nástrojov na báze umelej inteligencie s cieľom zefektívniť celý pracovný postup pri označovaní obalov v rámci marketingu/manažmentu obchodnej značky. Aplikácia by mala ponúknuť riešenie z hľadiska optimalizácie procesov v oblasti prekladov a uchovávania údajov o výrobkoch, alebo v oblasti právnych a regulačných kontrol.

Zapojením sa do riešenia reálnych problémov v rámci podnikania a  spoluprácou so spoločnosťou Henkel môžu účastníci preukázať svoje zručnosti, získať neoceniteľné kontakty a posunúť svoje podnikanie na novú úroveň. Záverečné prezentácie odznejú na podujatí, ktoré je naplánované na 27. októbra v centrále Henkel dx Innovation Hub v Berlíne, kde šesť najlepších startupov dostane príležitosť získať rozpočet v sume 25 000 eur na overenie koncepcie v spolupráci so spoločnosťou Henkel, ako aj ďalšie ceny, ktoré poskytnú partneri podujatia Xathon.

Zlepšovanie postavenia novej generácie podnikateliek

V neustále sa vyvíjajúcom prostredí technológií sa podujatie Xathon stabilne zameriava na zlepšenie postavenia zakladateliek firiem zameraných na inovácie a disrupciu. Henkel dx Ventures ako kapitálová investičná odnož divízie spotrebného tovaru spoločnosti Henkel spustila podujatie Xathon pred piatimi rokmi s cieľom posilniť postavenie vizionárskych startupov, ktoré založili alebo vedú ženy (resp. v ktorých aspoň jedna žena zastáva pozíciu na úrovni „C“), ako aj podnikateliek, ktoré sa chcú stať priekopníčkami v tejto rýchlo napredujúcej oblasti s cieľom nanovo definovať štandardy v odvetví.

Ako sa zapojiť?

Všetky zakladateľky alebo rodovo zmiešané tímy zakladateľov, ktoré chcú priniesť zmenu, môžu svoje riešenia posielať v rámci dvoch rozdielnych výziev do 13. októbra na tomto mieste. Účasť je bezplatná. Prihlášky budú dôkladne posúdené z hľadiska špecifických potrieb v oblasti podnikania spoločnosti Henkel a potenciálneho vplyvu v prostredí umelej inteligencie. Viac informácií nájdete na henkel.com/xathon.

Tlačové správy (157,26 KB)

Účastníčky otvorenej inovačnej výzvy spoločnosti Henkel môžu získať odmenu vo výške 25 0000 eur na vytvorenie overeného konceptu so spoločnosťou Henkel

Spoločnosť Henkel podporuje startupy vedené ženami, aby riešili reálne obchodné problémy v oblasti umelej inteligencie.

Posilnenie postavenia žien: Na Xathone majú mladé podnikateľky už po piatykrát možnosť nadviazať kontakty, inšpirovať sa a rozvíjať svoje podnikateľské nápady.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky