19. 10. 2020  Düsseldorf / Německo a Redwood City / Kalifornia, USA

Henkel prehlbuje partnerstvo so spoločnosťou Carbon s cieľom rozvíjať priemyselnú 3D tlač

Henkel a Carbon kombinujú materiály a skúsenosti s cieľom vyrábať vysokovýkonné aditívum

Henkel a Carbon dnes oznámili, že uzavreli dohodu o spolupráci na prípravkoch značky Loctite, ktoré boli schválené pre výrobné procesy spoločnosti Carbon. Vďaka tejto spolupráci je nový materiál s označením Loctite 3D IND405 Clear okamžite dostupný pre všetkých zákazníkov spoločnosti Carbon. Táto partnerská dohoda je zároveň novou príležitosťou pre priemyselných zákazníkov získať prístup k patentovaným jednozložkovým technológiám (1K) spoločnosti Henkel určeným na 3D tlač pomocou digitálnej syntézy svetla od spoločnosti Carbon (Carbon Digital Light Synthesis; Carbon DLS).  

Loctite 3D IND405 Clear certifikovaný pre tlačiarne značky Carbon je priehľadný, odolný, polotuhý materiál použiteľný na 3D tlač. Tento priehľadný polymér sa vyrába ako jednozložková živica, ktorá umožňuje jednoduchú tlač metódou rýchlej, spoľahlivej a súvislej 3D tlače Carbon DLS. Loctite 3D IND405 Clear ponúka inžinierom a dizajnérom priehľadné a odolné riešenie a je potenciálne vhodný na 3D tlač krabičiek a krytov, prototypov svetelných trubiek, prototypov fliaš, upínacích prvkov a úchytiek pre prevádzkové podlahy a mnoho iného.

„Henkel je lídrom v jednozložkových technológiách na výrobu aditív,“ hovorí Dr. Simon Mawson, Senior viceprezident a Riaditeľ oddelenia pre 3D tlač spoločnosti Henkel. „Naše prehĺbené partnerstvo so spoločnosťou Carbon nám vytvára priestor dodávať riešenia pod značkou Loctite pre odvetvia vzdušného a vesmírneho priemyslu, automobilovej výroby, priemyslu a zdravotníctva. Naša spolupráca zameraná na výrobu aditív vyúsťuje do efektívneho workflowu, ktorý zjednodušuje proces výroby koncových súčiastok.“

Henkel je skúsený a dôveryhodný partner, ktorý dlhodobo prichádza s priemyselnými riešeniami pre celú paletu odvetví. Pod značkou Loctite ponúka Henkel neustále sa rozširujúce portfólio živíc určených na fotopolymérovú 3D tlač. Kombináciou technológie tlače na báze DLS od spoločnosti Carbon a bohatých skúseností spoločnosti Henkel v oblasti materiálov, spolu s dôkladnými nastaveniami tlače sa partneri usilujú o širšie presadenie výroby aditív vo väčšej mierke.

„Veľmi sa tešíme z partnerstva so spoločnosťou Henkel i toho, že môžeme tento nový materiál pridať do nášho portfólia živíc,“ hovorí Dr. Jason Rolland, Senior viceprezident spoločnosti Carbon. „Naši zákazníci nás veľakrát žiadali, aby sme ponúkli aj priehľadný materiál, ktorý je pevný, trvácny a odolný voči silným nárazom. Loctite 3D IND405  Clear je presne takým materiálom a my chceme, vyjsť vývojárom maximálne v ústrety tým, že budeme poskytovať najširšie možné spektrum špičkových materiálov.“

Vďaka tomuto partnerstvu môžu zákazníci spoločnosti Carbon získať prístup k patentovaným jednozložkovým materiálom od spoločnosti Henkel a zároveň stavať na širokom portfóliu živíc od spoločnosti Carbon – špičkových polymérových materiáloch s pestrou škálou možností použitia. Digitálna syntéza svetla (DLS) a čoraz širšie portfólio živíc na výrobu konečných produktov od spoločnosti Carbon umožňujú vývojárom a výrobcom priniesť na trh lepšie produkty v ešte kratšom čase.

„Partnerstvo so spoločnosťou Carbon je pre nás vzrušujúcim krokom, pretože so sebou prináša kombináciu inovatívnych, špičkových technológií z dvoch dielní, výsledkom ktorej je reálny produkt na trhu v podobe Loctite 3D IND405 Clear,“ dodáva Simon Mawson. „Sme presvedčení, že jednozložkové technológie značky Loctite v kombinácii s digitálnou syntézou svetla (DLS) od spoločnosti Carbon predstavujú pre danú triedu špičkové riešenie, ktoré zaručuje vyššiu presnosť, lepšie funkčné vlastnosti a výnimočnú úsporu nákladov. To všetko nás posúva do skvelej pozície, pretože výroba aditív vďaka tomuto partnerstvu prináša sľúbené ovocie a mení priemyselnú výrobu k lepšiemu.“


O spoločnosti Carbon
Carbon® je lídrom vo svojom odvetví a prináša digitálne riešenia pre výrobné procesy, ktoré umožňujú firmám vyrábať produkty metódou 3D tlače na vysokej úrovni kdekoľvek a v akomkoľvek množstve. Spoločnosť sídli v Silicon Valley a spája potenciál skrytý v pokročilom hardvéri, softvéri a polymérových materiáloch na úrovni digitálnej výroby. Firmám ponúka možnosť navrhovať vlastné výrobky a ponúkať ich na trhu v kratšom čase. Vďaka prelomovému riešeniu na báze digitálnej syntézy svetla (DLS) a širokej palete tekutých živíc od spoločnosti Carbon sa výrobcom otvára široké pole možností – napr. rýchlejšia fáza dizajnu a uvedenia na trh, ponuku produktov reagujúcu na dopyt, lokálnu výrobu, výrobu produktov, ktorá predtým nebola technicky možná, prípadne hromadnú úpravu na základe potrieb zákazníka. Viac informácií získate na stránke carbon3d.com a prostredníctvom platforiem LinkedIn, Twitter, Instagram a Facebook.

Tlačové správy (28,32 KB)

Loctite 3D IND405 Clear časti vytlačené procesom digitálnej syntézy svetla od spoločnosti Carbon (Carbon Digital Light Synthesis; Carbon DLS).

Loctite 3D IND405 Clear certifikovaný pre tlačiarne značky Carbon je priehľadný, odolný, polotuhý materiál použiteľný na 3D tlač. Tento priehľadný polymér sa vyrába ako jednozložková živica, ktorá umožňuje jednoduchú tlač metódou rýchlej, spoľahlivej a súvislej 3D tlače Carbon DLS.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky