25. 3. 2022  Bratislava

S účinnými pomocníkmi na čistotu

Jarné upratovanie je za dverami

Prichádza jar a s ňou i slnečné lúče, vôňa kvetov a sviežosť, ktorú vonku cítime, a stále častejšie otvárame okná, aby sme si tento pocit dopriali aj v našej domácnosti. Ak však chcete cítiť  sviežosť aj doma,  je potrebné sa pustiť do veľkého jarného upratovania. Nebojte sa toho, stačí si vytvoriť systém, zorganizovať si správne čas, otvoriť skrinku s čistiacimi prostriedkami a jednoducho začať. Aby vaša domácnosť žiarila čistotou, nestačí urobiť základné úkony. S jarným upratovaním sa spája aj umývanie okien, vyprázdnenie šatníka či dôkladné vyčistenie kúpeľne a toalety. Tie sú predsa výkladnou skriňou čistoty každého domova.

Určite si priority podľa znečistenia

Upratať celú domácnosť za jeden deň nie je realistické. Ak to má byť tentokrát poriadne, začnite najprv s jednou miestnosťou a určte, ako budete postupovať. Ak upracete jednu miestnosť naozaj dôkladne, budete mať dobrý pocit z viditeľného výsledku a namotivuje vás to v tom pokračovať.

Na vašom upratovacom zozname by mala byť kúpeľňa s toaletou na prvom mieste. Sú to miesta, kde sa môže hromadiť najviac nečistôt. Okrem zamerania sa na dôkladné vyčistenie sanity a zrkadiel, dbajte napríklad aj na pretriedenie starej kozmetiky, ktorá vám zbytočne v skrinkách zaberá priestor.

Tipy: Kúpeľňový čistič Bref účinne odstraňuje zvyšky vodného kameňa, vody a mydla a poskytuje brilantný lesk vani a sprche. Naneste na povrch, nechajte pôsobiť a potom sa len tešte z hygienicky čistej kúpeľne. Fľaša je vyrobená zo 100 % recyklovaného plastu, z čoho 50 % tvorí sociálny plast (social plastic) – vyrobený z plastového odpadu vyzbieraného na plážach a vstupoch do oceánu.

 WC čistič Bref Excellence Gel Color Aktiv+ s efektívnym zložením pre odstránenie vodného kameňa vašu toaletu zanechá vždy hygienicky čistú a bez stôp akýchkoľvek škvŕn a usadenín. Navyše praktická fľaša na lepšiu manipuláciu s dlhým zaobleným hrdlom zjednodušuje čistenie pod okrajom vašej toalety, a tak ho stačí len aplikovať, nechať pôsobiť a užívať si lesk a osviežujúcu vôňu levandule.

WC blok Bref Color AKTIV+  sa postará o čistotu vašej toalety a vďaka špeciálnym polymérom prináša do nej až o 50 % vyšší lesk. Navyše, účinná technológia Odor stop úspešne bojuje s nepríjemným zápachom. Každým spláchnutím sa uvoľňuje čistiaca pena, ktorá udržiava vašu toaletu čistú a sviežu.

Vaše okná prezradia veľa

Samostatnou kapitolou sú okná a sklenené plochy v celej domácnosti. Oknám venujte naozaj väčšiu pozornosť, po dlhej zime potrebujú váš čas. Okná najprv poriadne umyte vodou od tej najväčšej špiny a následne zvoľte vhodný čistiaci prostriedok. Nezabudnite tiež na žalúzie, kľučky, záhyby okien či parapetné dosky. Ostatné sklenené povrchy, ako aj zrkadlá preleštite od fľakov, prachu a odtlačkov prstov vašich ratolestí, to by vám však nemalo robiť veľký problém. Čistiace prostriedky s rozprašovačom sú práve na tieto znečistenia ako stvorené.

Tip: Clin 3in1 sa dokonalo postará o všetky sklené povrchy. Inovatívna Liquid Glass technológia s novou  receptúrou 3v1 ponúka perfektný lesk, dlhodobú ochranu a dokonca opraví* mikroškrabance, ktoré sa vyskytujú na povrchu skla a sú spôsobené bežným používaním. Vaše okná a ostatné sklené povrchy sa budú lesknúť akoby mávnutím čarovného prútika. Clin 3in1 podľa prieskumu odporúča 9 z 10 spotrebiteľov**.  

Tento praktický čistič ľahko vezmete so sebou napríklad aj do auta, na ktoré by ste pri jarnom upratovaní nemali zabúdať. Poriadne povysávať a preleštiť všetky okná, ktoré sú po dlhej zime poriadne znečistené z vnútornej aj vonkajšej strany. Zvoľte funkciu aktívnej peny, ktorá sa dlhšie na čistenom mieste udrží a nesteká. Nechajte chvíľu pôsobiť a už len suchou handričkou, papierovými utierkami alebo gumovou stierkou utrite do sucha. Aj vďaka osviežujúcej vôni citrónu sa budete cítiť vo vašom aute komfortnejšie.

* dočasný opravný efekt mikroškrabancov na skle (na základe záťažového laboratórneho testu)
** Zdroj ASK Team Clean (CZ, HU, RO), 2021

Postarajte sa aj o spotrebiče

Pri veľkom upratovaní nezabúdajte aj na údržbu vašich spotrebičov. Sú to predsa každodenní pomocníci, bez ktorých si to v kuchyni už asi neviete ani predstaviť. Ak nemáte vstavané spotrebiče do kuchynskej linky, spotrebiče poodťahujte a poriadne poutierajte prach a vyčistite priestor pod nimi. Pozor, väčšina spotrebičov je vyrobená z kombinácie sklenených a nerezových povrchov, ktoré sú veľmi náchylné na poškriabanie. Použite tak jemné utierky z mikrovlákien, ktoré nezanechávajú šmuhy a zároveň povrch nepoškodia. Umývačka riadu je spotrebič, ktorý ide neustále na plné obrátky. Aby vám spoľahlivo fungovala čo najdlhšie, je potrebné dôkladne sa o ňu starať a čistiť ju aspoň raz za mesiac. Veľkú úlohu v starostlivosti hrá kvalita vody, ale aj vhodná voľba umývacieho programu, usporiadanie riadu a v neposlednom rade aj voľba čistiaceho prostriedku.

Tip: Prémiový produkt Somat Excellence 4v1 skrýva v jednej kapsule štyri dôležité funkcie – hĺbkové čistenie pripálenín, dokonalý lesk, ochranu delikátneho riadu a starostlivosť o vašu umývačku. Tieto multifunkčné kapsuly sú vyrobené z prášku a 3 unikátnych tuhých gélov, ktoré zabezpečia, že na vašom riade už nebudú zvyšky jedál či škvrny od vody. Špeciálna receptúra s octanom zinočnatým navyše riad chráni a pomáha predchádzať tvorbe nežiadúcej hrdze. Vaša umývačka je tak dennodenne chránená a riad žiarivo čistý.

Ak nemáte umývačku riadu nezúfajte, vďaka tekutému prostriedku Pur Lemon a jeho účinnému zloženiu Pur 5+ Self Degreasing Action umyjete aj bez náročného drhnutia veľké množstvo špinavého riadu. V kombinácii s efektívnou odmasťovacou silou, bohatou penou a obľúbenou vôňou citróna bude váš riad vždy čistý a lesklý.

Zbytočnosti zo šatníka musia preč

Máte neustále pocit, že vo vašom šatníku je veľa zbytočného oblečenia, a neviete, čo s ním? Zaveďte si pravidlo, že to, čo nenosíte, posuniete jednoducho ďalej! Ak sú to veci, ktoré sa používajú menej alebo len sezónne, nájdite im priestor vo vyšších policiach v šatníku alebo v pivnici. Ostatné oblečenie, čo používate často, by malo mať svoje stabilné miesto. Snažte sa však váš šatník minimalizovať, nepotrebujete oblečenie z každého druhu aj farby. Aby ste si vedeli jarné outfity pekne vyskladať, postačí vám pár kúskov nadčasového a ľahko kombinovateľného oblečenia. Nezabúdajte však na kvalitnú starostlivosť o oblečenie, aby si dlhodobo zachovalo žiarivosť a tvary. A šatník bude opäť priestrannejší pre celú rodinu.  

Tip: Pracie kapsuly Perwoll Renew & Care s unikátnym zložením 4v1 boli špeciálne vyvinuté tak, aby nielen šetrne odstránili  nečistoty, ale postarali sa aj o životnosť vlákien vášho oblečenia a tak pomáhali uchovávať jeho pôvodné tvary i farby po dlhšiu dobu*. Okrem predĺženia životnosti oblečenia k udržateľnosti prispieva aj ich obal. Je vyrobený z 50 percent recyklovaných materiálov a je plne recyklovateľný.

* Oproti bežným pracím prostriedkom na farebnú bielizeň.

Tlačové správy (381,62 KB)