6. 4. 2022  Düsseldorf / Nemecko

Vysokovýkonné riešenia a technológie značky Loctite zabezpečujú mechanickú odolnosť a spoľahlivosť monopostu Porsche 99X Electric

Spoločnosť Henkel sa stala partnerom tímu Porsche v seriáli majstrovstiev sveta elektrických monopostov ABB FIA Formula E

Renomovaná značka spoločnosti Henkel Loctite je partnerom pretekárskeho tímu Porsche v seriáli majstrovstiev sveta ABB FIA Formula E, ktoré sú jediným seriálom pretekov plne elektrických športových automobilov na svete. Vďaka svojej výkonnosti, inováciám, spoľahlivosti a udržateľnosti sa značka Loctite stala oficiálnym partnerom tímu TAG Heuer Porsche Formula E, ktorému poskytuje svoje prémiové profesionálne produkty a rozsiahlu technickú expertízu pre Porsche 99X Electric – prvé plne elektrické pretekárske auto tejto spoločnosti.

Svetový šampionát ABB FIA Formula E aktívne propaguje elektromobilitu a inovatívne riešenia v oblasti mobility, ktoré prispievajú k znižovaniu znečistenia ovzdušia a k boju proti globálnej zmene klímy. Henkel aj Porsche si stanovili za cieľ podporovať vývoj smerom k trvalo udržateľnej budúcnosti.

Porsche Motorsport neustále pracuje na zlepšovaní účinnosti a spoľahlivosti monopostu Porsche 99X Electric, s ktorým sa zúčastňuje série najambicióznejších automobilových pretekov na svete – ABB FIA Formula E. Henkel dodáva spájacie a lepiace riešenia, ktoré majú využitie tak vo vývojárskej dielni, ako aj na pretekárskych okruhoch.

Tím TAG Heuer Porsche Formula E používa široké portfólio produktov značky Loctite vrátane vysokovýkonných epoxidových lepidiel, výplňových tmelov, tesniacich hmôt, lepidiel na zaisťovanie závitov (so strednou a vysokou pevnosťou) štrukturálnych lepidiel, tmelov na závity a instantných lepidiel. Použitie týchto produktov je zárukou stopercentnej mechanickej spoľahlivosti množstva kľúčových komponentov pretekárskych automobilov od zavesenia kolies cez ložiská, prevodovú skriňu a hnacie ústrojenstvo až po komponenty riadenia, O-krúžky a kabeláž. Vysokovýkonné riešenia a technológie Loctite využíva Porsche aj vo svojich testovacích súpravách pre motory a prevodovky.

„Sme hrdí, že môžeme byť partnerom tímu TAG Heuer Porsche Formula E v seriáli majstrovstiev ABB FIA Formula E,“ hovorí Joerg von Ameln, viceprezident pre výrobu a údržbu divízie Adhesive Technologies. „Spoločne dláždime cestu k tomu, čo raz bude jednoznačne budúcnosťou motoristického športu. A ide o prirodzené spojenie, pretože Porsche, tak ako my, chce nad konkurentmi neustále víťaziť!“

„Naše partnerstvo dokonale odráža spoločné hodnoty našich značiek,“ dodáva Eris Saunders, viceprezident marketingu výroby a údržby divízie Adhesive Technologies. „Je to ideálna platforma, na ktorej môžeme demonštrovať odhodlanie značky Loctite vyvíjať inovatívne produkty na základe reálnych odborných poznatkov, ktorých reputácia v oblasti bezpečnosti a trvalej udržateľnosti je bezkonkurenčná.“

„Ak chceme pomýšľať na úspech proti takej silne konkurencii, s akou sa stretávame v rámci seriálu ABB FIA Formula E, potrebujeme silných partnerov, ktorí zdieľajú naše odhodlanie a víziu budúcnosti motoristického športu. Máme radosť, že sme získali spoločnosť Henkel za svojho spoľahlivého a silného partnera. Základná filozofia a produkty značky Loctite sú stelesnením inovácií a udržateľnosti, preto je pre Porsche dokonalým partnerom,“ vysvetľuje viceprezident Porsche Motorsport Thomas Laudenbach.

Aktuálne partnerstvo medzi spoločnosťou Henkel, jedným z najväčších svetových dodávateľov spájacích a lepiacich produktov, tmelov a funkčných náterov, a značkou Porsche, ktorá patrí medzi ikony motoristického športu, ktorých história siaha do 50. rokov minulého storočia, nadväzuje na ich rokmi overenú spoluprácu.

Prvý úspech tohto partnerstva sa dostavil už 12. februára na Veľkej cene Mexico-City E-Prix. Pri svojom štarte z pole position na okruhu Autodromo Hermanos Rodriguez v automobile Porsche 99X Electric so štartovným číslom 94 zaknihoval Pascal Wehrlein (GER) prvé víťazstvo pre značku Porsche na podujatiach majstrovstiev sveta formuly E. Jeho tímový spolujazdec André Lotterer (GER) so štartovným číslom 36 skončil druhý, čím skompletizoval triumf stuttgartského výrobcu športových automobilov v treťom kole aktuálneho ročníka pretekov formuly E. Dvojnásobným pódiovým umiestnením sa tím TAG Heuer Porsche Formula E posunul na tretie miesto v tímovom hodnotení. V rebríčku jazdcov sa Pascal Wehrlein nachádza na treťom mieste s rovnakým počtom bodov ako André Lotterer, ktorý je aktuálne štvrtý.

Preteky seriálu ABB FIA Formula E sa vrátia do Európy v dňoch 9. a 10. apríla, keď sa na dočasnom mestskom okruhu v Ríme uskutoční 4. a 5. kolo majstrovstiev. Tím TAG Heuer Porsche Formula E sa pokúsi zopakovať svoj predchádzajúci úspech z Mexika.

Podrobnosti o pretekoch a novinky zo seriálu ABB FIA Formula E, na ktorých sa predstavujú najpokročilejšie technológie v oblasti e-mobility, nájdete na newsroom.porsche.com/formulae a media.porsche.com/formulae.

LOCTITE® je registrovaná ochranná známka spoločnosti Henkel, resp. jej pridružených spoločností v Nemecku, USA a inde.

O tíme Porsche vo formule E

S vozidlom Porsche 99X Electric sa spoločnosť Porsche v roku 2019 po dlhých tridsiatich rokoch vrátila do pretekárskeho sveta monopostov, keď v úvodnom podujatí šiesteho ročníka pretekov ABB Formula E v saudskoarabskom Diriyahu úspešne debutovala na konečnom druhom mieste. Plne elektrický pretekársky monopost vybavený pohonom Porsche E Performance Powertrain, ktorý vyvinuli vo Weissachu, zároveň slúži ako vývojová platforma pre plne elektrické sériové modely tohto výrobcu športových automobilov. Energetický manažment a účinnosť sú dôležitými faktormi úspešného pôsobenia v seriáli formule E aj vývoja sériovo vyrábaných vozidiel. V sezóne 2021/2022 má monopost 99X Electric maximálny výkon 250 kW vo verzii určenej na kvalifikáciu a 220 kW (v predchádzajúcej sezóne 200 kW) v štandardnej pretekárskej verzii. Režim Attack Mode zvyšuje výkon na 250 kW (v minulej sezóne 235 kW). Maximálna rekuperácia je 250 kW a využiteľná kapacita batérie 52 kilowatthodín. Tím TAG Heuer Porsche Formula E jazdí na monoposte Porsche 99X Electric už tretiu sezónu. Viac informácií nájdete na: media.porsche.com/formulae


Tlačové správy (188,49 KB)

Renomovaná značka Loctite spoločnosti Henkel je partnerom pretekárskeho tímu Porsche v seriáli majstrovstiev sveta ABB FIA Formula E.

Produkty značky Loctite sú zárukou stopercentnej mechanickej spoľahlivosti komponentov Porsche 99X Electric.

Prvý úspech partnerstva: 12. februára na Veľkej cene Mexico-City E-Prix zaknihoval Pascal Wehrlein prvé víťazstvo pre značku Porsche na podujatiach majstrovstiev sveta formuly E.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky