18. 5. 2022  Düsseldorf / Nemecko

Evolúcia čapovacej stanice pre kaderníctva

Značka Authentic Beauty Concept predstavuje novú generáciu svojej čapovacej stanice

Po úspešnej pilotnej fáze prichádza značka Authentic Beauty Concept s novou generáciou svojho čapovacieho systému, ktorý podporuje obehové hospodárstvo a ponúka množstvo výhod pre životné prostredie, zákazníkov aj salóny.

Jednou z neoddeliteľných súčastí značky Authentic Beauty Concept je aj udržateľnosť. Táto značka spoločnosti Henkel má za cieľ raziť cestu udržateľnosti a rozvíjať iniciatívy v danej oblasti spôsobmi, ktoré nielen reagujú na priania a potreby zákazníkov a spotrebiteľov, ale zároveň sa aj neustále vyvíjajú. Authentic Beauty Concept je hrdá na všetky kroky, ktoré už podnikla od svojho vzniku, počnúc zložkami v produktoch a obalmi až po sociálne orientované projekty a udržateľné praktiky v salónoch, ktoré iniciovala – a naďalej úspešne pokračuje v presadzovaní vedome udržateľného životného štýlu.

Od recyklácie k čapovaniu

Recyklácia je riešenie, ktoré prichádza úplne na záver životného cyklu produktu – vo finálnej fáze, v ktorej sa vecí „zbavujeme“. Ak však chceme zásadným spôsobom znížiť objem odpadu v podobe obalov a produktov, jedinou možnosťou je „kruh uzavrieť“. Značka Authentic Beauty Concept je postavená na presvedčení, že opätovné plnenie sa nielenže môže, ale priam musí stať každodennou záležitosťou. Spotrebitelia už dnes prispôsobujú svoje návyky, medzi ktoré patrí napríklad používanie fliaš na vodu či pohárikov na kávu, ktoré sa dajú napĺňať opakovane, a navyše rastie aj záujem o bezplastové obchody či supermarkety. Zvyšujúce sa povedomie o rizikách, ktoré so sebou prinášajú plasty na jedno použitie, ešte nikdy nebolo také silné ako v súčasnosti – a práve táto sila je potrebná na to, aby sa zmenilo aj naše správanie.

Druhá generácia čapovacej stanice

V reakcii na bohatú spätnú väzbu z kaderníctiev, značka Authentic Beauty Concept predstavuje už druhú generáciu svojej čapovacej stanice, ktorá je podstatne menšia, kompaktnejšia a jednoduchšia než jej predchádzajúca verzia. Vylepšením čapovacej stanice usiluje značka Authentic Beauty Concept o presadenie tohto jednoduchého a praktického riešenia do väčšieho počtu salónov bez ohľadu na ich veľkosť.

Ako presne funguje čapovacia stanica?

Ide o jednoduchý nápad: prines späť svoju nádobu a prispej svojou troškou k životnému prostrediu. Klienti v salónoch dostanú okrem profesionálnych rád aj predpísané produkty značky Authentic Beauty Concept v maloobchodných 250 ml obaloch, ktoré sú vyrobené na 90 % z recyklovaných spotrebiteľských (PCR) plastov. Na nádobách sú navyše etikety vyrobené z fólie Forest Film (ide o svojho druhu prvú fóliovú etiketu na báze dreva, ktorá má aj certifikát udržateľnosti ISCC*). Keď klient produkt spotrebuje, obal nielenže nevyhodí, no ani ho nedá na recykláciu. Namiesto toho vezme nádobku späť do salónu, kde mu nádobku znova naplnia – a celý cyklus sa reštartuje.

Táto unikátna služba a jej zameranie na maloobchod je jasným tipom na modernizáciu salónov v duchu udržateľnosti. Je nielen ideálnou voľbou ekologického a prémiového riešenia na báze čapovania, no zároveň riešením, ktoré zaisťuje rast zákazníckej bázy a vychádza v ústrety uvedomelým, štýlovým spotrebiteľom.

„Čapovacia stanica je najjednoduchším spôsobom na zníženie objemu plastového odpadu pri zachovaní rovnakej kvality profesionálneho produktu,“ hovorí Matt Dubet, zakladateľ a kreatívny riaditeľ lisabonského salónu Lisbaeta.

Niekoľko faktov

Čapovania stanica značky Authentic Beauty Concept nielenže dobre vyzerá vďaka svojmu jednoduchému a minimalistickému dizajnu, ale navyše využíva recyklovateľné 5-litrové nádoby na 50 % vyrobené z recyklovaných spotrebiteľských (PCR) plastov, opakovane použiteľné pumpičky a recyklovateľné etikety vyrobené z fólie Forest Film. Každá maloobchodná 250 ml nádoba sa dá navyše znova použiť minimálne päťkrát, vďaka čomu sa použije o 83 % menej plastu**.

„Práve teraz, viac než kedykoľvek predtým, musíme zvyšovať povedomie ľudí o tom, prečo je dôležité, aby sme sa starali o životné prostredie. Musíme zmeniť fungovanie salónov, ale aj správanie klientov, ktorí sú zvyknutí na jednorazové produkty. Mnohí klienti nášho salónu si vyberajú čapovaciu stanicu, pretože ide o zaujímavú novinku. Sú na ňu zvedaví a majú mnoho otázok. Pre náš salón je samozrejme výhodou, že ponúka niečo výnimočné, pretože ide o pridanú hodnotu,“ hovorí Elías Pedrosa, ambasádor značky Authentic Beauty Concept v Španielsku.


*Medzinárodný certifikát udržateľnosti a uhlíkovej stopy (certifikačný štandard pre všetky druhy surovín a obnoviteľných zdrojov na biologickej báze)

** (v porovnaní s kúpou 6 štandardných 250 ml nádob s produktom značky Authentic Beauty Concept).

Detailnejšie informácie sú dostupné na stránkach authenticbeautyconcept.com

Tlačové správy (192,09 KB)

Značka Authentic Beauty Concept predstavila novú generáciu čapovacej stanice s vlasovou kozmetikou.

Vďaka 5-litrovým recyklovateľným nádobám a pumpičkám na viacnásobné použitie sa produkty vlasovej kozmetiky dajú ľahko čapovať.

Nová čapovacia stanica je podstatne menšia, kompaktnejšia a jednoduchšia než jej predchádzajúca verzia.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky