11. 11. 2022  Düsseldorf / Nemecko

Zmena v predstavenstve spoločnosti Henkel

Spoločnosť Henkel dnes oznámila, že ku koncu januára 2023 ukončí dlhodobú úspešnú spoluprácu s členom predstavenstva zodpovedným za divíziu Adhesive Technologies Janom-Dirkom Aurisom. Jeho odchod je výsledkom spoločného rozhodnutia o predčasnom ukončení jeho existujúceho kontraktu, ktorý mal pôvodne platiť do konca roka 2023. Jan-Dirk Auris bude pomáhať s prechodom svojich povinností na svojho nástupcu.

„Počas viac než troch desaťročí pôsobenia v spoločnosti Henkel Jan-Dirk Auris vždy pracoval v prospech našej spoločnosti a zaznamenal množstvo úspechov. Pod jeho vedením sa z Adhesive Technologies v poslednom desaťročí stala veľmi úspešná divízia, ktorá je v súčasnosti nespochybniteľným globálnym lídrom vo svojom odvetví. Teraz nastal čas, aby sme sa zaoberali výberom jeho nástupcu na čele tejto obchodnej divízie. Janovi-Dirkovi Aurisovi sme vďační za jeho výnimočnú oddanosť a významné úspechy v práci pre našu spoločnosť a do budúcnosti mu želáme všetko najlepšie,“ povedala Dr. Simone Bagel-Trah, predsedníčka dozornej rady a výboru akcionárov spoločnosti Henkel.

„Kariéra Jana-Dirka Aurisa v spoločnosti Henkel je výnimočná a veľmi úspešná. Takmer 35 rokov v spoločnosti, z toho 12 ako člen predstavenstva – to je skutočne pozoruhodný úspech. Jeho vášeň pre podnikanie podporená dôvernou znalosťou trhov a zákazníkov aj jeho schopnosť rozvíjať úspešné tímy a lídrov boli pre Henkel vždy obrovským prínosom,“ dodal predseda predstavenstva spoločnosti Henkel Carsten Knobel.

Jan-Dirk Auris (54) pôsobil v spoločnosti Henkel takmer 35 rokov a od roku 2011 zastával funkciu člena predstavenstva zodpovedného za obchodnú divíziu Adhesive Technologies, ktorá je s obratom viac než 10 miliárd eur globálnym lídrom na trhu spojovacích a lepiacich materiálov, tesnení a povrchových náterov. Kariéru v spoločnosti Henkel začal v roku 1987 ako nováčik v priemyslovom manažmente. Následne pôsobil ako manažér pre kľúčových zákazníkov a odbytový riaditeľ v Nemecku, odkiaľ prešiel na medzinárodné pozície v Severnej Amerike a Ázii a začiatkom roka 2011 sa stal členom predstavenstva spoločnosti.