23. 11. 2022  Düsseldorf / Nemecko

Certifikované obaly pre elektronický obchod postavené na technológii EPIX od spoločnosti Henkel, ktoré sú kompatibilné s triedičkami a recyklačnými systémami v EÚ, Švajčiarsku, Nórsku a Spojenom kráľovstve.

Obálky s technológiou EPIX od spoločnosti Henkel získali od Inštitútu cyclos-HTP certifikát recyklovateľnosti

Elektronický obchod naberá na obrátkach a čoraz intenzívnejšie sú aj snahy o udržateľnejšie a recyklovateľnejšie obalové materiály. Kľúčový zlom nastal, keď sa papier stal praktickým obalovým riešením pre jednorazové zásielky vďaka technológii EPIX od spoločnosti Henkel. Nielenže nahradil viacvrstvové obálky recyklovateľnými monomateriálmi, no vďaka zvýšenej odolnosti voči nárazu bez navýšenia hmotnosti ide aj o funkčnejšie riešenie. Najnovšie získala táto inovácia ďalší certifikát od Inštitútu cyclos-HTP, ktorý v zásade potvrdzuje, že riešenie je kompatibilné s triedičkami a recyklačnými systémami v EÚ, Švajčiarsku, Nórsku a Spojenom kráľovstve. Riešenie doposiaľ získalo certifikáty aj od organizácií How2Recycle (USA) a OPRL (Spojené kráľovstvo).

“Prísne hodnotenie a certifikát od Inštitútu cyclos-HTP podčiarkuje účinnosť a udržateľnosť myšlienky, ktorá stojí za týmto produktom. Značky napĺňa istotou, že ide o praktické a udržateľné riešenie, vďaka ktorému môžu nielen minimalizovať negatívny dopad dodávok, ale aj využiť recyklačný potenciál regiónu,“ vysvetľuje Christin Noack, ktorý pracuje v spoločnosti Henkel ako Market Strategy Manager Europe. „Tento inovatívny produkt, ktorý využíva revolučnú ľahkú vyplň namiesto plastových bubliniek, je výnimočne praktickým a jednoduchým riešením balenia tovaru, a navyše je v porovnaní s iným druhmi obalov spojený s nižšími nákladmi na spracovanie. Niekoľko veľkých spoločností pôsobiacich vo sfére online obchodu do dnešného dňa použilo na zabalenie svojho tovaru už vyše 1 miliardu obálok s technológiou EPIX, čo je jasným dôkazom reálneho pozitívneho dopadu tejto inovácie. Technológia EPIX je súčasťou strategickej snahy spoločnosti Henkel o dosiahnutie cirkulárnej ekonomiky a jej používanie uľahčuje recyklovateľnosť použitého papiera.“

Inštitút cyclos-HTP používa certifikačný proces, v rámci ktorého sa recyklovateľnosť obalov meria na základe množstva získaného recyklovaného materiálu (papierového vlákna), ktoré je k dispozícii ako surovina na výrobu nového materiálu (nového papiera).

EPIX v sebe spája celé portfólio technológií, ktoré obohacujú papierový obal o nové vlastnosti, medzi ktoré patrí funkcia ochrannej bariéry a tepelnej izolácie, ale aj zvýšená odolnosť voči nárazu, a tak majú značky na balenie tovaru k dispozícii riešenie s vysokou pridanou hodnotou.

Tlačové správy (150,01 KB)

Obálky s výplňou s technológiou EPIX sú funkčnejšie vďaka zvýšenej odolnosti voči nárazu bez navýšenia hmotnosti.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky