25. 11. 2022  Bratislava

Produkty Pro Nature

Upratovanie s ohľadom na prírodu

Začať žiť udržateľnejšie a šetrnejšie k prírode nie je rozhodnutie zo dňa na deň. Sú to postupné kroky k úspechu a skúšanie spôsobu žitia a využívania produktov, ktoré nám v rôznych situáciách najlepšie vyhovujú. Samostatnou kapitolou je upratovanie, ktoré patrí do pravidelných aktivít každého z nás. Inšpirujte sa našimi tipmi a spoznajte rad produktov Pro Nature od spoločnosti Henkel, s ktorými zabezpečíte čistotu vašej domácnosti nielen účinne, ale aj s ohľadom na prírodu.

Lesknúci sa riad

Umývať riad tradične v rukách alebo to radšej nechať na umývačku riadu? Čoraz viac ľudí v tom má celkom jasno a využívanie umývačky riadu sa stáva jednoznačnou voľbou. Dôvod je jednoduchý, je to pre nás rýchlejšie, efektívnejšie a aj úspornejšie. Avšak, ako pri ručnom umývaní, tak aj pri umývačke platia určité pravidlá, ktoré by sme mali dodržiavať na dosiahnutie želaného výsledku – a to dokonale čistého a žiarivého riadu. Výber umývacieho prostriedku v oboch prípadoch je dôležitým faktorom.

Pohodlnou voľbou sú tablety do umývačky riadu, ktoré zvládne vložiť do umývačky každý člen domácnosti. Vyskúšajte tablety Somat All in 1 Pro Nature s certifikátom Ecolabel, ktoré obsahujú až 94 % ingrediencií prírodného pôvodu. Ich použitie je jednoduché. Nemusíte ich rozbaľovať, pretože fólia je biologicky odbúrateľná a rozpustná vo vode, takže prispievajú k znižovaniu produkcie jednorazových plastov.

Pre umývanie riadu ručne vyskúšajte novinku Pur Balsam Eco Sensitive, v ktorej sa spájajú tri benefity – účinná starostlivosť o čistotu riadu aj jemnú a citlivú pokožku rúk, a to všetko s ohľadom na prírodu. Jeho zloženie je bez farbív, s jemnou hypoalergénnou vôňou sladkých mandlí a bielych kvetov a s pH neutrálnym k vašej pokožke. Predáva sa v 100 % recyklovateľnom obale. Produkt je označený certifikátom Ecolabel. Doprajte si vláčnu a príjemnú pokožku na dotyk a perfektne čistý a žiarivý riad v jednom.

Sklenené povrchy v domácnosti bez šmúh

Takmer v každej miestnosti v domácnosti sa nachádzajú sklenené povrchy a ich údržba si vyžaduje pravidelnú starostlivosť. Prach, zaschnuté kvapky vody či mastné škvrny od špinavých rúk – o to sa postará ekologický čistič Clin Pro Nature, ktorý má certifikát EU Ecolabel. Zelené zloženie Clin Pro Nature obsahuje až 99,9 % prírodných zložiek a poskytuje lesk bez šmúh na oknách a ďalších hladkých povrchoch, ako sú zrkadlá, predné sklá áut a pracovné plochy. Má funkciu rozprašovača a aj peny pre silné znečistenie, stačí len nastriekať, nechať pôsobiť a utrieť handričkou z mikrovlákna. Jeho znovu naplniteľná fľaša je navyše vyrobená zo 100 % recyklovaného plastu. Nová svieža vôňa grapefruitu dodá vašej domácnosti nádych dokonalej čistoty.

Kúpeľňa a toaleta bez baktérií

Kúpeľni a toalete by sme mali venovať najväčšiu a pravidelnú pozornosť, keďže sú to miestnosti, ktoré sú v dôsledku vysokej vlhkosti a teploty náchylnejšie na vznik vodného kameňa, prípadne plesní a  baktérií. Aby ste pri upratovaní mali poriadok a systém, odporúčame začať najprv vrchnými plochami a postupovať zhora nadol. Nezabudnite pretrieť často zanedbávané vrchné rohy kúpeľne, prach z osvetlenia alebo ventilačnej mriežky a postupne pokračovať s čistením obkladov a škár medzi nimi. Na tie vám dobre poslúži viacúčelový čistič na kúpeľňu Bref Bathroom Pro Nature, ktorý obsahuje až 99 % prírodných zložiek. Fľaša je vyrobená zo 100 % recyklovaných plastov. Pomocou neho zabezpečíte hygienickú čistotu, dôkladne odstránite špinu a zaschnuté kvapky vody a nečistoty aj z vodovodných batérií, umývadla či sprchovacieho kúta. Taktiež účinne bojuje proti vodnému kameňu.

Toaleta by mala byť hlavne čistá a bez nebezpečných baktérií. Dôkladne ju čistite minimálne raz do týždňa. Poumývajte nečistoty v okolí misy, záchodovú kefu a vnútro misy. S WC čističom Bref Pro Nature a jeho ekologickým zložením s 99 % prírodnými ingredienciami dosiahnete silný čistiaci výkon a zbavíte sa usadeného vodného kameňa a nečistôt ľavou zadnou. Vybrať si môžete z dvoch vôní:  grapefruitu alebo kombinácie mäty s eukalyptom.

Priebežnú sviežosť toalety,  ochranu pred vodným kameňom a hygienickú čistotu po každom spláchnutí zabezpečia závesné WC bloky Bref Pro Nature s obsahom 95 % biologicky odbúrateľných parfumov. Ich svieže vône grapefruitu alebo mäty s eukalyptom sú inšpirované prírodou. Košíček a vonkajší obal je vyrobený z 100 % recyklovaných materiálov.

Tlačové správy (701,76 KB)

Ekologické upratovanie ako súčasť životného štýlu