20. 4. 2023  Düsseldorf / Nemecko

Henkel na veľtrhu Interzum 2023 v Kolíne nad Rýnom predstaví efektívne a udržateľné riešenia pre výrobu matracov

Henkel prináša inovácie vo výrobe matracov

Obchodná divízia spoločnosti Henkel Adhesive Technologies sa zúčastní  jedného z najväčších svetových veľtrhov nábytku a interiérového dizajnu Interzum, ktorý sa uskutoční v Kolíne nad Rýnom v dňoch 9. až 12. mája 2023. Spoločnosť sa predstaví ako dôveryhodný partner s bohatými odbornými znalosťami v oblasti výroby matracov a v sekcii „Textílie a stroje“ odprezentuje svoje najnovšie inovácie a riešenia. Návštevníci sa v stánku B050 v hale 10.1 budú môcť inšpirovať inovatívnymi progresívnymi lepiacimi a spájacími riešeniami od spoločnosti Henkel a zoznámiť sa s výhodami komplexných služieb, ktoré spoločnosť ponúka.

„Ako jeden z popredných nábytkárskych veľtrhov je Interzum ideálnym miestom pre progresívnu spoločnosť ako je Henkel, predstaviť svoje inovácie, v ktorých sa spájajú desaťročia skúseností s nekonečnou zvedavosťou spoznávať všetko nové. Najvýraznejšie sa to prejavuje v časoch, keď priemysel prechádza dramatickými zmenami tak, ako teraz, keď hľadáme cestu k fungujúcemu obehovému hospodárstvu. Naše inovatívne produkty a služby predstavujú nový prístup k výrobe matracov, ktoré budú spĺňať potreby budúcnosti,“ hovorí Muhammed Alkurt, manažér obchodného rozvoja v spoločnosti Henkel. „Chceme tento sektor inšpirovať a pomôcť mu zlepšiť život spotrebiteľov. S novými riešeniami, ktoré predstavujeme na veľtrhu Interzum 2023, sme na správnej ceste.“

Inovácie, ktoré optimalizujú výrobné procesy

Návštevníci veľtrhu môžu priamo v stánku spoločnosti Henkel diskutovať s odborníkmi o širokom uplatnení produktov pri lepení penových materiálov a výrobe vreckových pružín. Svojimi najnovšími výrobkami Henkel reaguje na dopyt po kontinuálnej optimalizácii lepiacich materiálov a na výrobné potreby svojich zákazníkov: Tavný lepiaci systém Easyflow® predstavuje novú formu lepiaceho prostriedku v mikroguľôčkach. Okrem bezpečnosti a čistoty pracovného prostredia voliteľný uzavretý a automatický dávkovací systém zabezpečuje rovnomerné dávkovanie podľa potreby a minimalizuje odstávky vo výrobe. Zvyšuje nielen výkonnosť a účinnosť výrobného procesu, ale aj kvalitu výsledných produktov. Návštevníci stánku Henkel sa môžu bližšie zoznámiť s mnohými výhodami tohto inovatívneho riešenia.

Koncepty pre budúcnosť obehového hospodárstva

Spoločnosť Henkel sa primárne zameriava na vývoj progresívnych konceptov, ktoré prispejú k dekarbonizácii a podpore obehového hospodárstva v sektore výroby matracov. Spoločnosť pracuje na nových riešeniach pre penové spoje a jadrá vreckových pružín, v ktorých používa suroviny z obnoviteľných zdrojov, výrazne znižujúcich tvorbu emisií. Na vybudovanie fungujúceho obehového hospodárstva v sektore výroby matracov musia byť všetky ich súčasti recyklovateľné alebo vhodné na recykláciu. Na tento účel spoločnosť Henkel vyvinula prvé lepiace riešenia, ktoré sú kompatibilné s chemickými aj mechanickými recyklačnými procesmi. Záujemcovia sa budú môcť dozvedieť viac o týchto nových produktoch priamo v stánku spoločnosti na veľtrhu Interzum.

Henkel vstupuje do sektora „inteligentného spánku“

Masívne využívanie „internetu vecí“ je trendom, ktorý sa prejavuje takmer vo všetkých oblastiach nášho života a zdravý spánok nie je výnimkou. Poslaním spoločnosti Henkel je neustále zlepšovať život svojich zákazníkov, preto využíva svoj know-how na to, aby im prinášala inovatívne zlepšenia aj v tejto oblasti. V oblasti „tlačenej elektroniky“ Henkel vyvíja inteligentné povrchové riešenia vrátane vodivých atramentov, ktoré sa používajú napríklad v digitálnych snímačoch či vyhrievacích prvkoch matracov. Návštevníci stánku si môžu túto technológiu vyskúšať priamo vďaka súprave Henkel Qhesive Solutions Sensor INKxperience, ktorá obsahuje štyri rôzne technológie plošných snímačov spolu s predkonfigurovaným hardvérom a softvérom a je priamo pripravená na testovanie a úvodnú prototypizáciu. Záujemcovia si tak môžu otestovať svoje nápady priamo na mieste.

Tlačové správy (157 KB)

Spoločnosť Henkel Adhesive Technologies prezentuje na veľtrhu Interzum svoje odborné znalosti v oblasti matracov a predstavuje svoje najnovšie inovácie a riešenia.

S tavným lepiacim systémom Easyflow® predstavuje spoločnosť Henkel novú formu lepiaceho prostriedku dodávaného v malých mikroguľôčkach.

Súprava INKxperience obsahuje štyri rôzne technológie plošných snímačov spolu s predkonfigurovaným hardvérom a softvérom a je priamo pripravená na testovanie a úvodnú prototypizáciu.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky