2. 7. 2020  Düsseldorf / Německo

Pilotný projekt eCommerce

N.A.E. uvádza na trh kazetu Solids Box

Značka biokozmetiky N.A.E. spúšťa nový pilotný projekt eCommerce v spolupráci so spoločnosťou Amazon. Znížením množstva obalových materiálov a optimalizáciou metód dodávateľského reťazca značka ďalej posilňuje svoj záväzok smerom k udržateľnosti.

N.A.E. Naturale Antica Erboristeria – biokozmetika. Na taliansky spôsob.

Talianska skratka N.A.E. znamená „Naturale Antica Erboristeria“, po slovensky „prírodné tradičné bylinkárstvo“. Svojimi prírodnými ingredienciami, nevtieravými vôňami, hodvábnymi textúrami a vegánskymi receptúrami udáva značka súčasný trend produktov biokozmetiky. Najmenej 97 % všetkých ingrediencií je organického pôvodu, ako napríklad citróny, mandarínky, tymian, hroznový olej a rozmarín. Tuby vyrobené z rastlinných materiálov a recyklované PET tégliky stavajú značku do popredia snáh o udržateľnosť.    

V spolupráci so spoločnosťou Amazon učinila táto certifikovaná biokozmetická značka ďalší krok smerom k udržateľnosti uvedením nových bezplastových obalov. Kozmetická kazeta N.A.E. Solids Box sa dá momentálne kúpiť v Nemecku, Taliansku a Francúzsku a dá sa objednať výlučne cez Amazon. Každá kazeta obsahuje tuhé mydlo na tvár a telové mydlo a šampón, ako aj opätovne použiteľné mydlové vrecko. Tuhé mydlové produkty N.A.E. sú vegánske, majú biocertifikát a obsahujú 99 % ingrediencií prírodného pôvodu. Ako jedinečný darček kazeta tiež obsahuje opätovne použiteľné mydlové vrecko, ktoré sa nedá kúpiť osobitne.

Menej obalov vnútri aj vonku

Kazeta Solids Box obsahuje tri tuhé mydlové produkty bez obalu, sú v nej takpovediac „nahé“. Tým odpadá potreba použitia ďalšieho materiálu na zabalenie jednotlivých produktov v kazete. K zníženiu spotreby obalových materiálov nedochádza len vo vnútri kazety, ale aj na kazete samotnej. Papierové kazety s certifikátom 100 % FSC sú pripravené na odoslanie bez toho, aby ich musel Amazon baliť do druhotných obalov. Stačí len nalepiť štítok s adresou príjemcu a kazeta, ktorá sa zmestí do bežnej poštovej schránky, je pripravená na odoslanie zákazníkovi. Okrem toho je balenie považované za „nefrustrujúce“, čo znamená, že manipulácia s ním je jednoduchá a, čo je ešte dôležitejšie, všetky použité materiály sú na 100 % recyklovateľné. Bezplastové obaly a receptúry s redukovaným obsahom vody v tuhých produktoch činia z tohto projektu vynikajúci príklad stupňujúcej sa udržateľnosti.  

Zjednodušenie dodávateľského reťazca

Vďaka inovatívnemu obalu kaziet Solids Box nedochádza len k zníženiu použitých obalových materiálov, ale aj k zjednodušeniu dodávateľského reťazca a procesov. Keďže produkty sú dodávané priamo v papierovom obale, kazety sú pripravené na expedovanie bez potreby dodatočného balenia, čo opäť umožňuje vynechať určité kroky v dodávateľskom reťazci.

V spolupráci so spoločnosťou Amazon učinila certifikovaná biokozmetická značka N.A.E. ďalší krok smerom k udržateľnosti uvedením nových bezplastových obalov.

Každá kazeta obsahuje tuhé mydlo na tvár a telové mydlo a šampón, ako aj opätovne použiteľné mydlové vrecko.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky