17. 9. 2020  Düsseldorf / Německo

Značky KeyPrint a Loctite spájajú sily pri výrobe stomatologických komponentov

Henkel a Keystone spolupracujú na riešeniach v oblasti 3D tlače pre stomatologický priemysel

Spoločnosti Henkel a Keystone Industries (Keystone) oznámili svoju spoluprácu na vývoji riešení v oblasti aditívnej výroby pre stomatologický priemysel. Spolupráca umožní spoločnosti Henkel doplniť možnosti použitia v stomatológii do svojho portfólia 3D tlače, ktoré je jedným z prvých trhov, kde vývoj prototypov prešiel do komerčného uplatnenia živíc v hotových výrobkoch. Získaním partnera z radov popredných globálnych výrobcov materiálov, akým je Henkel, sa spoločnosť Keystone snaží ďalej rozšíriť svoju činnosť v tomto odvetví.

Henkel je popredným svetovým výrobcom progresívnych materiálov a služieb v oblasti aditívnej výroby pre širokú škálu odvetvových segmentov. Pod svojou značkou Loctite vyvíja a uvádza na trh nové riešenia, ktoré umožňujú používanie 3D tlače v odvetviach, ako sú napr. letecký a automobilový priemysel, strojárstvo a spotrebný tovar. Keystone je popredným výrobcom stomatologických výrobkov v oblasti digitálnych technológií, v laboratórnom a operačnom prostredí a v oblasti prevencie. Má viac než 100 rokov skúseností v stomatologickom priemysle a svoje inovatívne portfólio prispôsobených riešení pre 3D tlač ponúka pod značkou KeyPrint.

„Máme veľkú radosť, že sme našli takého prirodzeného partnera, akým je Keystone,“ povedal Ken Kisner, ktorý v spoločnosti Henkel zodpovedá za Inovácie v oblasti 3D tlače (Innovation for 3D Printing). „Kombináciou ich dlhoročného know-how v  stomatologickom priemysle a našich širokých odborných znalostí v oblasti materiálov, ako aj nášho prístupu na trh, sa otvoria nové príležitosti na vývoj a komerčné uplatnenie kvalitných riešení pre trhy so stomatologickými výrobkami. Naše schopnosti rýchlej inovácie budú v podmienkach takéhoto dynamického trhu veľmi užitočné, pričom dlhoročná tradícia spoločnosti Keystone v oblasti výroby zdravotníckych pomôcok na báze polymérov, ktoré spĺňajú normy ISO, má pre nás obrovskú hodnotu.“

„Teší nás, že sme mohli vstúpiť do partnerstva s popredným svetovým výrobcom a jeho tímom odborníkov,“ doplnil Ira Rosenau, prezident v spoločnosti Keystone. „Odborné znalosti a globálna prítomnosť spoločnosti Henkel nám umožnia ďalej prinášať naše inovatívne riešenia v oblasti 3D tlače do všetkých kútov celosvetového trhu so stomatologickými výrobkami. Spolupráca je vzájomne výhodná pre obe spoločnosti a ponúka príležitosti na ďalší rast.“

Keystone je už mnoho rokov partnerom korporácie Molecule Corp., ktorú spoločnosť Henkel nadobudla v roku 2019. Okrem toho majú obe spoločnosti dlhodobé obchodné vzťahy s poprednými OEM výrobcami tlačiarní. V rámci svojej rozšírenej spolupráce budú Henkel a Keystone ďalej podporovať širšie zavádzanie produktového radu KeyPrint prostredníctvom zintenzívnenia validácií a partnerstiev s výrobcami 3D tlačiarní a rýchlou inováciou nových materiálov tak, aby prispôsobené 3D riešenia mohli pomáhať stomatologickým pracovníkom a pacientom. Kombináciou značiek KeyPrint a Loctite sa spoja sily obidvoch spoločností v prospech spotrebiteľov na trhu so stomatologickými výrobkami a zefektívni sa výroba stomatologických komponentov, ako sú napr. unikátne živice na nočné chrániče a dlahy KeySplint Soft. Obe spoločnosti budú spoločne pracovať na budovaní príležitostí, zvyšovaní povedomia v rámci trhu a uvádzaní riešení v oblasti 3D tlače na globálny trh.

O spoločnosti Keystone

Skupina spoločností Keystone, ktoré pôsobia v stomatologickom priemysle, sa zameriava najmä na spotrebný tovar používaný v rámci digitálnych technológií, v laboratórnom a operačnom prostredí, ako aj v oblasti prevencie.  Sme globálnym dodávateľom so širokou sieťou, ktorá pozostáva z viac než 800 distribučných partnerov v oblasti stomatologického priemyslu v USA a vo viac než 70 krajinách na celom svete. Keystone vyvíja prvotriedne výrobky vo svojom odvetví, ako napr. inovatívny produktový rad živíc na 3D tlač KeyPrint®, vysokopevný materiál na umelý chrup Diamond D®, produktový rad termoplastických materiálov Pro-Form®, inovatívne a patentom chránené výrobky pre laboratóriá, ako sú napr. keramický sprej Enamelite na glazúry a profylaktická pasta Gelato Prophy Paste, ktorá vyhrala súťaž Najlepší výrobok roka organizovanú časopisom Dental Advisor.  Spoločnosť Keystone už takmer tridsať rokov navrhuje zloženie najmodernejších biokompatibilných patentovaných fotopolymérnych živíc pre stomatologický priemysel a nechtovú kozmetiku, pričom tieto živice aj vyrába. Je držiteľom licencie Amerického úradu pre kontrolu potravín a liekov (FDA) a certifikátov ISO 13485 (zdravotnícke pomôcky) a 22716, vrátane certifikátov pre správnu výrobnú prax (GMP) a medzinárodných registrácií produktov. Ak sa chcete dozvedieť viac informácií, navštívte dental.keystoneindustries.com, pridajte Like na stránke spoločnosti Keystone na Facebooku alebo nás sledujte na Instagrame a Twitteri.

Tlačové správy (146,7 KB)

Henkel a Keystone spolupracujú na riešeniach v oblasti 3D tlače pre stomatologický priemysel

Prispôsobené riešenia pre 3D tlač pod značkou KeyPrint

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky