12. 1. 2021  Düsseldorf / Německo, a Gibbstown, New Jersey / USA

KeyModel Ultra: Stomatologické modelovanie novej generácie

Keystone a Henkel prichádzajú s novou živicou na 3D modelovanie v stomatológii

V rámci prebiehajúcej spolupráce zameranej na praktické riešenia v oblasti 3D tlače v stomatológii vyvinuli spoločnosti Keystone Industries (Keystone) a Henkel produkt s názvom KeyModel Ultra. Táto nová generácia živice otvára nové možnosti vo sfére dentálneho 3D modelovania z hľadiska presnosti, detailnosti aj rýchlosti. Chemické zloženie novej živice nahráva bleskovej tlači a rýchlemu tuhnutiu a navyše znižuje pravdepodobnosť odlupovania vrstiev, čo v konečnom dôsledku predstavuje zvýšenú presnosť tlače.

V prípade KeyModel Ultra nie sú pre tepelne tvarované dentálne alignery alebo iné produkty potrebné žiadne uvoľňovacie činidlá. Vďaka detailne spracovanému materiálu tepelne tvarované strojčeky perfektne sadnú a navyše sa v prípade potreby dajú následne aj prispôsobiť bez akýchkoľvek prasklín či úlomkov. Živice KeyModel Ultra sú dostupné v slonovinovej a svetlo šedej farbe.

„Spolupráca medzi tímami zo spoločností Henkel a Keystone vytvára priestor pre vývoj inovatívneho modelovacieho materiálu s unikátnymi vlastnosťami. KeyModel Ultra sa dá nielen tlačiť rýchlejšie ako iné materiály, ale aj povrch 3D modelu je vo finále hladší,“ vysvetľuje Doug Statham, ktorý pracuje v spoločnosti Keystone ako Senior Director na oddelení Digitálnych materiálov. „Keďže je modelovanie priehľadných strojčekov pomocou 3D tlače v zubárstve maximálnou prioritou, naše tímy vyvinuli materiál, ktorý obsahuje uvoľňovacie činidlo, vďaka ktorému sa vákuovo tvarované zubné strojčeky uvoľňujú ľahšie ako iné materiály a celý proces sa zjednodušuje. Okrem toho Keystone a Henkel dodávajú tento materiál za nižšiu cenu v porovnaní s inými modelovacími materiálmi dostupnými na trhu, čo je nepochybne výhodou pre koncových používateľov.“

„Z našej spolupráce so spoločnosťou Keystone na novom produkte KeyModel Ultra v oblasti stomatológie máme veľkú radosť,“ hovorí Ken Kisner, ktorý pracuje v spoločnosti Henkel ako vedúci tímu Inovácií v 3D tlači. „Spojenie vysokého potenciálu, ktorý má spoločnosť Henkel na poli rýchlych inovácií, a výrobných kapacít a trhového know-how, ktorými disponuje spoločnosť Keystone, bolo zárukou ďalšej výnimočnej technológie – novej generácie modelovacích živíc, ktoré v sebe spájajú rýchlosť a presnosť aplikácie s jemnosťou detailu. Ide len o prvý z mnohých nových produktov, ktoré máme v pláne uviesť na trh. Dlhoročné skúsenosti spoločnosti Keystone vo sfére stomatológie a naše bohaté skúsenosti s vývojom materiálov budú aj naďalej prispievať k prechodu na digitálnu stomatológiu.“

O spoločnosti Keystone
Keystone predstavuje skupinu spoločností pôsobiacich v stomatologickom priemysle, ktorá sa sústreďuje hlavne na spotrebný tovar vo sfére digitálnych technológií, v laboratórnom a operačnom prostredí a v oblasti prevencie. Sme globálnym dodávateľom so širokou sieťou, ktorá v oblasti stomatologického priemyslu spája viac než 800 distribučných partnerov v rámci USA a viac než 70 krajinách po celom svete. Keystone vyvíja špičkové výrobky vo svojom odvetví, napr. inovatívny produktový rad živíc na 3D tlač KeyPrint®, vysokopevný materiál na umelý chrup Diamond D®, produktový rad termoplastických materiálov Pro-Form®, inovatívne a patentom chránené výrobky pre laboratóriá, ako sú napr. keramický sprej Enamelite na glazúry a profylaktická pasta Gelato Prophy Paste, ktorá získala cenu za Najlepší výrobok roka v súťaži organizovanej časopisom Dental Advisor. Spoločnosť Keystone už takmer tridsať rokov vyvíja a vyrába najmodernejšie biokompatibilné patentované fotopolymérové živice pre stomatologický priemysel a nechtovú kozmetiku. Je držiteľom licencie Amerického úradu pre kontrolu potravín a liekov (FDA) a certifikátov ISO 13485 (zdravotnícke pomôcky) a 22716, vrátane certifikátov pre správnu výrobnú prax (GMP) a medzinárodných registrácií produktov. Viac sa dozviete na stránke dental.keystoneindustries.com, prípadne pridajte Like na stránke spoločnosti Keystone na Facebooku alebo nás sledujte na Instagrame a Twitteri.

Tlačové správy (148,05 KB)

Spoločnosti Keystone Industries (Keystone) a Henkel vyvinuli produkt KeyModel Ultra. Táto nová generácia živice otvára nové možnosti vo sfére dentálneho 3D modelovania z hľadiska presnosti, detailnosti aj rýchlosti.

Chemické zloženie novej živice nahráva bleskovej tlači a rýchlemu tuhnutiu a znižuje pravdepodobnosť odlupovania vrstiev, čo v konečnom dôsledku predstavuje zvýšenú presnosť tlače.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky