19. 1. 2021  Düsseldorf / Německo

97% prírodných zložiek, až 65% recyklovaných materiálov z priemyselnej výroby, žiadne kompromisy z hľadiska lepiacich účinkov

Nová generácia lepiacich tyčiniek Pritt je teraz udržateľnejšia

Henkel reštartuje slávnu lepiacu tyčinku Pritt. Nová generácia prináša spotrebiteľom nielen prírodnejšie a účinnejšie zloženie, ale aj vyššiu udržateľnosť. Nanovo optimalizovaná receptúra obsahuje 97 percent prírodných zložiek (vrátane vody) a navyše tyčinka obsahuje až 65 percent plastov z recyklovaných materiálov z priemyselnej výroby. 100 % recyklovateľné tyčinky sú dostupné v troch rôznych veľkostiach. Prichádzajú v modernom štýle a prinášajú deťom a rodičom bezpečné a spoľahlivé riešenie na domáce či školské kreatívne projekty z papiera.

Od svojho vzniku v roku 1969 lepiaca tyčinka Pritt podporuje kreativitu nespočetného množstva detí po celom svete a pomáha im premieňať predstavy na skutočnosť prostredníctvom čarovných výtvorov z papiera. V priebehu posledných desaťročí spoločnosť Henkel priebežne vylepšovala kvalitu a zloženie tohto slávneho produktu vo svetle zvyšujúcich sa nárokov na jeho bezpečnosť a udržateľnosť. Vďaka opakovaným vylepšeniam a neutíchajúcemu dôrazu značky na potreby detí sa lepiaca tyčinka Pritt stala v mnohých krajinách všeobecným synonymom pre kategóriu tuhých lepidiel.

„Lepiaca tyčinka Pritt je jedným z ťažiskových produktov našej línie lepidiel pre bežných spotrebiteľov a našou dlhodobou víziou je posilňovať a rozvíjať jej pozíciu na trhu aj naďalej,“ povedala Ilaria Paulon, ktorá pracuje v spoločnosti Henkel ako International Brand Manager pre značku Pritt. „Týmto opätovným reštartom nášho produktu chceme našim zákazníkom po celom svete ponúknuť nový, moderný kreatívny zážitok, ktorý odzrkadľuje čoraz silnejšiu potrebu bezpečných a udržateľných výrobkov. Sme hrdí na to, že naša nová receptúra je ešte prírodnejšia, bez akýchkoľvek kompromisov z hľadiska lepiacich účinkov a popritom nahrádza podstatné množstvo plastov recyklovanými plastami z priemyselnej výroby.“

97 percent prírodných zložiek

Pritt je vďaka bezpečnej a účinnej receptúre na báze zemiakového škrobu a cukru už dlhé roky unikátnym výrobkom na trhu, ktorý je z 90 % zložený z prírodných zložiek. V roku 2020 sa vývojárskemu tímu spoločnosti Henkel podarilo zájsť ešte ďalej a dosiahli 97 percentný podiel prírodných zložiek s nezmenenou silou a rovnako skvelými lepiacimi účinkami. Lepiaca tyčinka Pritt tak naďalej ponúka spoľahlivú lepivosť bezprostredne po spojení, jemné polohovanie zlepovaných dielov a dlhotrvajúci spoj materiálov. Tyčinky Pritt navyše obsahujú oproti konkurenčným produktom menšie množstvo vody, vďaka čomu nevlnia papier a sú zárukou tvarovej stálosti zlepených plôch.

Recyklované a recyklovateľné materiály

Henkel týmto reštartom zásadným spôsobom zvyšuje udržateľnosť svojho produktového radu Pritt v duchu svojich ambícií vo sfére obalových materiálov s horizontom v roku 2025. Samotný obal lepiacej tyčinky je plne vyrobený z recyklovaných plastov, pričom iba viečko a uzatvárací mechanizmus sú ešte stále z primárneho plastu, aby sa zaručila funkčnosť tyčinky. V závislosti od veľkosti konkrétneho variantu je teda nový obal vyrobený až na 65 percent z recyklovaných plastov z priemyselnej výroby. A taktiež sú všetky použité suroviny po spotrebovaní lepiacej tyčinky plne recyklovateľné.

Vynovený rad produktov prichádza na trh vo sviežom a modernom štýle, ktorý sa premietol aj do grafiky známeho Pána Pritta. Lepiaca tyčinka Pritt je dostupná v troch veľkostiach (11 gramov, 22 gramov a 43 gramov), v rôznych farebných prevedeniach a s rôznymi pózami postavičky pána Pritta. Receptúra produktu neobsahuje rozpúšťadlá a z oblečenia sa dá odstrániť praním na 20 stupňoch.

Tlačové správy (147,48 KB)

Henkel reštartuje slávnu lepiacu tyčinku Pritt. Nová generácia prináša spotrebiteľom nielen prírodnejšie a účinnejšie zloženie, ale aj vyššiu udržateľnosť.

Lepiaca tyčinka Pritt má 97 percentný podiel prírodných zložiek s nezmenenou silou a rovnako skvelými lepiacimi účinkami.

Nanovo optimalizovaná receptúra obsahuje 97 percent prírodných zložiek (vrátane vody) a navyše tyčinka obsahuje až 65 percent plastov z recyklovaných materiálov z priemyselnej výroby.

Vynovený rad produktov prichádza na trh vo sviežom a modernom štýle, ktorý sa premietol aj do grafiky známeho Pána Pritta.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky