28. 4. 2023  Praha

V prestížnej súťaži Recruitment Academy Awards získala spoločnosť Henkel Slovensko prvenstvo

Po výhre v ankete Najzamestnávateľ, komunikačnej cene HERMES a PR ocenení PROKOP spoločnosť Henkel Slovensko zabodovala v ďalšej prestížnej súťaži Recruitment Academy Awards. So svojím programom odporúčania zamestnancov sa umiestnila na 1. mieste v kategórii Referral program roku a zaradila sa tak medzi spoločnosti, ktoré svojím inovatívnym prístupom vynikajú na trhu práce.

Súťaž Recruitment Academy Awards zviditeľňuje najlepšie projekty v oblasti HR marketingu, employer brandingu a recruitmentu. Oceňovaním inovatívnych a kreatívnych prístupov k náboru poukazuje na rastúci význam týchto aktivít, ktoré sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou moderných firiem.

Mimoriadna odmena za kvalitných uchádzačov

Spoločnosť Henkel Slovensko získala prvenstvo v kategórii Referral program roku a bola mimoriadne ocenená za vysokú úspešnosť pri odporúčaní zamestnancov – až 34 % nových zamestnancov nastúpi do spoločnosti vďaka spomínanému programu. Odporučiť nových, kvalitných kandidátov môžu všetci zamestnanci vrátane študentov a po nástupe kandidáta získajú referral bonus vo výške od 500 do 1 000 eur v závislosti od náročnosti obsadzovanej pozície. Zamestnanci môžu odporúčať kandidátov aj na brigádnické či študentské pozície, za ktoré im prináleží bonus vo výške 150 eur, čo je na trhu práce nadštandardné. Medzi jedinečné vlastnosti programu patrí, že na svoj bonus zamestnanci nemusia čakať až do uplynutia skúšobnej doby nováčika, ale získavajú ho hneď v prvej výplate po jeho nástupe. O nových zaujímavých pozíciách sú zamestnanci mesačne informovaní prostredníctvom interného HR newslettera.

Rererral program je jedným z pilierov, vďaka ktorému sa nám darí prilákať kvalitných uchádzačov. Som veľmi rada, že zaujal odbornú porotu, ktorá okrem iného ocenila aj jeho jednoduchosť. Stačí, ak zamestnanec navštívi interný job market, vyhľadá pozíciu, na ktorú chce kandidáta odporúčať a zdieľa s ním link prostredníctvom emailu alebo sociálnych sietí. Aj keď kandidát neuspeje na pozícii, na ktorú ho zamestnanec odporučil, recruitment tím mu môže ponúknuť inú vhodnú pozíciu a zamestnanec stále obdrží bonus v plnej výške,“ vysvetľuje Michaela Tomášková, Manager Total Rewards, HR Governance & Talent Acquisition.

Spoločnosť ponúka širokú škálu benefitov aj kariérny rast

V spoločnosti Henkel Slovensko majú zamestnanci širokú škálu možností venovať sa osobnému a kariérnemu rozvoju. Bratislavské centrum GBS+ je charakteristické nielen rozsiahlym portfóliom profesií, vzdelávacími možnosťami, rôznorodosťou kultúr, ale predovšetkým tímovým duchom, ktorý z neho robí unikátne miesto, kde ľudia radi pracujú. „Dávame si záležať, aby sme našich zamestnancov podporovali širokou ponukou pracovných benefitov, z ktorej si vie každý vybrať podľa svojich individuálnych potrieb a životnej situácie. Snažíme sa ponúkať rôznorodosť pozícií a budovať diverzitu zamestnancov. Henkel kariéru môže naštartovať nielen čerstvý absolvent školy, ale aj skúsený päťdesiatnik a rozvíjať sa v leadershipe, expertíze alebo projektovom manažmente. Zameriavame sa tiež na podporu work-life balans a ponúkame hybridný model práce, kedy zamestnanci môžu pracovať aj z domu a byť flexibilnejší,“ dodáva Michaela Tomášková, Manager Total Rewards, HR Governance & Talent Acquisition.

Medzi ďalšie benefity, ktoré spoločnosť poskytuje, patria finančné benefity, zdravotná starostlivosť so životným poistením pre zamestnancov aj rodinných príslušníkov či cestovné poistenie. Zamestnanci veľmi oceňujú flexibilnú cafeteriu, v ktorej je vyše 3 000 poskytovateľov, kde si môžu vybrať, čo im najviac vyhovuje. Pre rodičov s malými deťmi je zas veľkou pomocou Henkel škôlka, skrátené úväzky či flexibilné rozloženie pracovného týždňa. Práve táto pestrosť a flexibilita podporuje diverzitu a reaguje na individuálne potreby zamestnancov.

Do 8. ročníka Recruitment Academy Awards sa prihlásilo viac ako 90 spoločností z Českej a Slovenskej republiky. Do súťaže mohli spoločnosti tento rok prihlasovať svoje projekty v kategórii Pracovný inzerát roku, Náborová kampaň roku, Kariérne stránky roku, Kariérne video roku, Recruiter roku, Referral program roku a Edenred Wellbeing Award. O víťazoch rozhodovala nezávislá porota zložená z odborníkov z oblasti recruitmentu, HR, marketingu a ďalších odborov. Viac o súťaži a kompletný zoznam výhercov nájdete na raawards.cz.

Tlačové správy (863,91 KB)

Spoločnosť Henkel Slovensko sa umiestnila na 1. mieste súťaže Recruitment Academy Awards v kategórii Referral program roku.

Až 34 % nových zamestnancov nastúpi do spoločnosti vďaka ocenenému Referral programu.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky