6. 7. 2023  Düsseldorf / Nemecko

Dobrovoľnícke aktivity

Dobrovoľníctvo v spoločnosti Henkel oslavuje 25. výročie

  • Viac než 10 000 súčasných aj bývalých zamestnancov na celom svete sa už zapojilo do dobrovoľníckych aktivít s podporou spoločnosti Henkel.
  • Súčasťou sú finančné a materiálne dary aj platené voľno v rámci sociálnych projektov v rôznych oblastiach.
  • Podporu získalo viac než 17 300 sociálnych projektov vo viac než 100 krajinách.

Dobrovoľnícky program spoločnosti Henkel pod názvom „Make an Impact on Tomorrow“ (MIT) oslavuje už 25. výročie svojho vzniku. Cieľom programu je podporovať súčasných aj bývalých zamestnancov spoločnosti v dobrovoľníckych aktivitách v rámci sociálnych projektov. Podporu z programu doposiaľ získalo viac než 17 300 sociálnych projektov vo viac než 100 krajinách na celom svete.

Program MIT vznikol v roku 1998 a spoločnosť Henkel sa stala jednou z prvých nemeckých spoločností, ktoré podporujú firemné dobrovoľníctvo ako jednu zo svojich kľúčových aktivít v oblasti trvalej udržateľnosti. „Program MIT je srdcom našich sociálnych aktivít. Sme presvedčení, že osobnou angažovanosťou dokážeme prispieť k zmenám v spoločnosti. Preto našim súčasným aj bývalým zamestnancom ponúkame množstvo príležitostí, ako sa angažovať osobne aj v rámci kolektívov,” hovorí Karol-Monique Westhoff, globálna vedúca pre korporátne občianstvo v spoločnosti Henkel.

Súčasťou podpory, ktorú im spoločnosť Henkel poskytuje, sú finančné a materiálne dary, aj možnosť získať platené voľno, v ktorom sa môžu venovať práci na sociálnych projektoch. Zamestnanci môžu získať podporu pre svoje vlastné projekty alebo sa zapojiť do projektov, ktoré už spoločnosť financuje. „Odozva na náš program MIT bola vždy veľmi silná a záujem stále neutícha: prostredníctvom programu sa do sociálneho dobrovoľníctva zapojilo už viac než 10 000 súčasných aj bývalých zamestnancov na celom svete.

V roku 2022 sa projektové aktivity zameriavali na pomoc Ukrajine, napríklad aj prostredníctvom spolupráce spoločnosti Henkel s mimovládnou organizáciou „Habitat for Humanity“. Štyria zamestnanci spoločnosti sa v rámci svojho plateného voľna mesiac podieľali na jej aktivitách vo Varšave v Poľsku, kde pomáhali pri budovaní núdzového ubytovania pre ukrajinských utečencov aj pri administratívnej činnosti. Dva dobrovoľnícke tímy spoločnosti Henkel pomáhali pri budovaní ubytovania pre rodiny v núdzi v Rumunsku. Henkel tento projekt podporuje už viac než osem rokov, počas ktorých viac než 250 zamestnancov spoločnosti pomohlo pri budovaní a obnove domov. Ďalším príkladom je globálna zamestnanecká iniciatíva pod názvom „Trashfighter“ (Bojovník s odpadom), ktorá je súčasťou dlhodobého záväzku našej spoločnosti podporovať udržateľné obehové hospodárstvo a predchádzať hromadeniu plastového odpadu v životnom prostredí. Šesťdesiat dobrovoľníkov zo spoločnosti Henkel sa tiež podieľalo na Svetových hrách Špeciálnych olympiád, ktoré sa uskutočnili v Berlíne.

Tlačové správy (155,65 KB)

Zamestnanci spoločnosti Henkel sa zúčastňujú na aktivite Trashfighter.

60 zamestnancov spoločnosti Henkel podporilo Svetové hry špeciálnych olympiád v Berlíne.

Spoločnosť Henkel podporuje sociálnu angažovanosť zamestnancov a dôchodcov na celom svete.

Zamestnanci spoločnosti Henkel už viac ako osem rokov podporujú sociálne stavebné projekty.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky