28. 1. 2022  Bratislava

Henkel Slovensko patrí medzi Najzamestnávateľov za rok 2021

Spoločnosť Profesia vyhlásila víťazov jubilejného 10. ročníka ankety Najzamestnávateľ. Medzi top zamestnávateľmi za rok 2021 sa opäť umiestnila spoločnosť Henkel Slovensko, ktorá tak nadviazala na úspechy z predchádzajúcich rokov. V kategórii Centrá zdieľaných služieb obsadila 1. miesto a piaty rok po sebe patrí medzi špičku vo svojej kategórii. Víťazov ankety ocenila Profesia vo štvrtok 27. januára.

V tohtoročnej ankete Najzamestnávateľ 2021 o víťazoch v 10 kategóriách rozhodlo viac ako 86-tisíc zaslaných hlasov. Spoločnosť Henkel Slovensko potvrdila svoju silnú pozíciu v kategórii Centrá zdieľaných služieb, v ktorej sa dlhodobo umiestňuje na  popredných priečkach. Tento rok vďaka hlasom verejnosti obsadila víťaznú pozíciu a celkovo figuruje v TOP 3 svojej kategórie už piaty rok za sebou. Ocenenie pre Henkel Slovensko prevzal virtuálne prezident spoločnosti a riaditeľ GBS+ Bratislava, Christian Schulz.

Získať piate ocenenie v rade je dôležitým potvrdením toho, že našu snahu neustále zlepšovať zamestnaneckú skúsenosť oceňujú naši zamestnanci aj verejnosť. Za úspech vďačíme šikovným a zanieteným kolegom, ktorí každý deň odvádzajú skvelú prácu a ich výsledky posúvajú našu spoločnosť dopredu. Radosť z víťazstva  je o to väčšia, že zakončuje náš rok osláv, počas ktorého sme oslávili 30 rokov od vzniku slovenskej pobočky a 15 rokov od založenia expertnej pobočky Global Business Solutions+ Bratislava.

Moje úprimné poďakovanie patrí všetkým tímom, ktoré sa podieľajú na vytváraní a zlepšovaní zamestnaneckej skúsenosti – najmä za rýchle prispôsobenie našich interných postupov, podporu duševného a fyzického zdravia, vytváranie nových spôsobov spolupráce na diaľku, rozvoj virtuálnych vzdelávacích príležitostí a starostlivosť o členov svojho tímu počas pandémie.  Veľmi ma teší fakt, že aj počas tohto neľahkého obdobia sa nám v Henkel Slovensko darí udržať pracovné miesta, prijímať nových kolegov a zapojiť sa do mnohých zmysluplných projektov, ktoré pomohli okolitým komunitám. Ďakujem všetkým za odhodlanie a energiu, ktorú každý deň vkladajú do svojej práce,“ uviedol Christian Schulz.

Henkel Slovensko si zakladá na starostlivosti o zamestnancov

Rebríček najatraktívnejších zamestnávateľov zostavuje najväčší a najvplyvnejší slovenský pracovný portál Profesia.sk už desiaty rok. Cieľom ankety je podľa spoločnosti Profesia priniesť reálny pohľad uchádzačov i potenciálnych zamestnancov na Slovensku na to, ako vnímajú firmy, ich benefity a imidž.

Práve starostlivosť o zamestnancov je pre Henkel Slovensko prioritou, a preto svojim zamestnancom či uchádzačom ponúka množstvo pracovných a finančných benefitov, ale tiež podmienky na vytvorenie dobrého work-life balansu. Zamestnanci majú k dispozícii napríklad extra dni voľna nad rámec zákona a príspevok na dôchodkové sporenie, ale tiež obľúbený Henkel shop s výhodnými cenami a možnosťou nakúpiť produkty Henkel priamo na pracovisku. Henkel Slovensko taktiež vytvára vhodné podmienky pre zamestnancov s deťmi, ktorí môžu využívať firemnú škôlku. Za komplexný program podpory návratu z materskej a rodičovskej dovolenky a vytváranie rovných príležitostí bola spoločnosť v uplynulom roku finalistom prestížnej ankety Via bona v kategórii Výnimočný zamestnávateľ. Spoločnosť rovnako nezabúda ani na fyzické a duševné zdravie svojich zamestnancov, ktoré sa ešte výraznejšie dostalo do popredia práve v čase pandémie. V rámci benefitov pre nich už po tretí rok pripravuje špeciálny program na podporu duševného zdravia ale aj asistenčný program, ktorý zahŕňa služby profesionálnej psychologickej poradne, finančného poradcu a právne poradenstvo.
 
Henkel Slovensko okrem podpory svojich zamestnancov myslí aj na pomoc komunitám. Prostredníctvom iniciatívy Henkel helps a programu Henkel Slovensko seniorom v rámci Nadačného Fondu Henkel Slovensko, realizuje zmysluplné aktivity na znižovanie rizika generačnej priepasti a komplexnú podporu seniorov s cieľom zvyšovať kvalitu života seniorov a starostlivosti o túto zraniteľnú skupinu.  Okrem toho sa môžu zamestnanci zapojiť do mnohých ďalších dobrovoľníckych aktivít, ako napríklad darovanie krvi, vytváranie newslettra pre seniorov, čítanie kníh pre seniorov, či iniciatíva #GivingTuesday, ktoré zlepšujú kvalitu každodenného života a pomáhajú tam, kde je to najviac potrebné.

Kompletné výsledky ankety Najzamestnávateľ 2021 nájdete TU.

Tlačové správy (150,5 KB)

V 10. ročníku ankety o najatraktívnejšieho zamestnávateľa, do ktorej bolo prijatých 86 tisíc platných hlasov sa spoločnosť Henkel Slovensko v kategórii Centrá zdieľaných služieb umiestnila na prvom mieste.

Prezident spoločnosti Henkel Slovensko a riaditeľ GBS+ Bratislava, Christian Schulz preberá ocenenie počas slávnostného gala večera.

Piatym rokom po sebe zaradila verejnosť spoločnosť Henkel Slovensko do top trojky najzamestnávateľov v odvetví Centier zdieľaných služieb.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky