4. 9. 2023  Düsseldorf / Nemecko

Prelom v oblasti elektromobility

Henkel otvára Battery Engineering Center ako prvé špičkové stredisko pre vývoj batérií v priestoroch Inspiration Center v Düsseldorfe

Spoločnosť Henkel, ktorá je celosvetovým lídrom v oblasti lepidiel, tmelov a funkčných náterov, dnes oznámila otvorenie revolučného strediska pre vývoj batérií (Battery Engineering Center) v unikátnych priestoroch budovy Inspiration Center ve Düsseldorfe. Henkel tak upevňuje svoju pozíciu popredného partnera v oblasti konštrukčných riešení a inovácií pre OEM výrobcov automobilov vrátane výrobcov batérií na celom svete.

Battery Engineering Center pozostáva z dvoch špičkových technologických zariadení, t. j. z aplikačného centra Battery Application Center, ktoré bolo otvorené v auguste 2023, a zo skúšobného strediska Battery Test Center, ktorého prevádzka by mala byť spustená v roku 2024. Úlohou týchto najmodernejších laboratórií je podporiť spoločný vývoj batériových riešení pre elektromobily novej generácie. So svojim špecializovaným tímom odborníkov v oblasti vývoja batérií do elektromobilov, ktorý je známy v rámci spoločnosti Henkel pod názvom „Fuel the Future“, sa stredisko zameriava na kľúčové oblasti inovácií, ako sú bezpečnosť, udržateľnosť, tepelný manažment, integrovaný dizajn batérií a technológia batériových článkov.

„Battery Engineering Center, ktoré Henkel umiestňuje do priestorov svojej budovy Inspiration Center v hodnote 130 miliónov eur, vyjadruje pevné odhodlanie spoločnosti stáť na čele inovácií a technologického pokroku v oblasti elektromobility,“ hovorí George Kazantzis, Global Head of Automotive Components v spoločnosti Henkel. „Toto špičkové zariadenie umožňuje nášmu tímu s názvom ‘Fuel the Future’ urýchliť inovácie prostredníctvom bezproblémovej integrácie všetkých oblastí od aplikovania materiálov až po testovanie komplexných (full-scale) batériových systémov, simulácie a vývoj produktov interne pod jednou strechou. Vďaka tomu môžeme výrazne skrátiť čas potrebný na vývoj a uvedenie na trh,“ dodáva Dr. Olaf Lammerschop, Global Technology Lead for E-Mobility v spoločnosti Henkel.

Battery Engineering Center disponuje najnovším vybavením a technológiami v oblasti montáže, demontáže, aplikovania materiálov a pokročilého modelovania a simulácií, pričom ponúka moderné možnosti testovania batérií. Vďaka nim možno dôkladne overiť výkon batériového packu prostredníctvom teplotných cyklov a procesov nabíjania a vybíjania. Dôležitým aspektom je skutočnosť, že generované údaje sú plne prepojené s tímom, ktorý zodpovedá za simulácie, čo zabezpečuje harmonickú integráciu medzi testovaním v reálnych podmienkach a digitálnym modelovaním. Pevná synergia ponúka našim zákazníkom bezkonkurenčnú flexibilitu a dosahovanie úspor spolu s optimalizovaním a zrýchlením procesu tvorby návrhu a výberu materiálov.

„Vďaka našej investícii do strediska Battery Engineering Center môžeme vytvoriť digitálne dvojča akejkoľvek batérie a simulovať výkonnosť našich riešení za rôznych podmienok," vysvetľuje Kazantzis. „Tieto simulácie a modely overujeme prostredníctvom záťažových testov v reálnych podmienkach, čím sa zabezpečí jednak spoľahlivosť našich údajov, ako aj účinnosť našich riešení."

Battery Engineering Center je navrhnuté tak, aby zvládlo všetky typy full-scale batériových systémov, a to na úrovni celého packu, ako aj utajených prototypov, pričom disponuje certifikátom TISAX, ktorý je celosvetovým štandardom v automobilovom priemysle pre posudzovanie informačnej bezpečnosti. Okrem toho Henkel spolupracuje so spoločnosťou AVL, ktorá je popredným svetovým lídrom v oblasti technológií pre mobilitu so zameraním na vývoj, simuláciu a testovanie v automobilovom priemysle a v iných odvetviach, s cieľom zabezpečiť pre skúšobné stredisko Battery Test Center najnovšie nástroje, vybavenie a technológie na testovanie full-scale batériových systémov vrátane klimatickej komory, a to v súlade s normami platnými v automobilovom priemysle. Spoluprácou so spoločnosťou Atlas Copco na výkonnom špičkovom vybavení pre presné a inteligentné dávkovanie sa ešte viac prehĺbili možnosti strediska Battery Engineering Center. To umožňuje zákazníkom implementovať spoľahlivé, rýchle a udržateľné procesy v oblasti montáže batérií, vrátane použitia a testovania všetkých existujúcich a inovatívnych materiálov už pri malej kapacite na účely vývoja až po rýchlosť potrebnú pri sériovej výrobe.

Battery Engineering Center v Düsseldorfe je priekopníckym zariadením, ktoré predstavuje len začiatok. Spoločnosť Henkel plánuje vytvoriť celosvetovú sieť takýchto centier, pričom prvé z nich budú vybudované v USA a v Číne. Táto prepojená sieť bude fungovať na báze zdieľaných digitálnych platforiem a podporí bezproblémovú medziregionálnu spoluprácu medzi globálnymi tímami, OEM výrobcami a výrobcami batérií.

Tlačové správy (157,81 KB)

Inžinierske centrum pre batérie spoločnosti Henkel bolo špeciálne navrhnuté a vybavené tak, aby slúžilo ako inovačné centrum pre technológie batérií pre elektrické vozidlá.

Tím expertov na batérie spoločnosti Henkel spolupracuje s poprednými svetovými výrobcami OEM a výrobcami batérií na vývoji batérií novej generácie pre elektrické vozidlá.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky