27. 12. 2022  Bratislava

Zamestnanci Henkel Slovensko potešili 511 seniorov vianočnou zbierkou #GivingTuesday

#GivingTuesday je sviatok štedrosti, darovania a dobrovoľníctva. Je to deň, keď sa po celom svete oslavujú dobré skutky. #GivingTuesday zároveň jedinečným spôsobom spája rôzne skupiny ľudí – neziskové organizácie, firmy, rodiny aj jednotlivcov a povzbudzuje ich k darovaniu. Tento rok #GivingTuesday pripadol na 30. november a v Henkel Slovensko odštartoval každoročnú zbierku pre vyše 500 seniorov, ktorých chcela spoločnosť na Vianoce potešiť.

Vianočná zbierka #GivingTuesday má v Henkel Slovensko už dlhodobú tradíciu. Každoročne sa v nej obraciame na zamestnancov s výzvou i inšpiráciou, ako prispieť hoci len drobným darom. Pomáhať skupine seniorov v jesenných i zimných mesiacoch je pre nás už samozrejmosťou. Tešíme sa z každého zapojeného zamestnanca. Tohto roku sme navyše pridali aj výzvu na darovanie krvi, pretože tej nie je nikdy dosť,“ vysvetľuje Dominika Chovanová, CSR koordinátorka spoločnosti Henkel Slovensko.

Spoločná pomoc v Henkel Slovensko bola aj v tomto roku nasmerovaná k seniorom, ktorých spoločnosť dlhodobo podporuje a pomáha im vo svojich CSR aktivitách. Urobiť krajšie Vianoce seniorom mohli zamestnanci viacerými spôsobmi – zakúpením vybraných Henkel produktov (sprchový gél, šampón, zubná pasta, mydlo a krém na ruky) a odovzdaním ich na zbernom mieste v sídle spoločnosti, zapojením do online zbierky ľubovoľným finančným príspevkom cez aplikáciu BenefitPlus alebo darovaním krvi.

Do finančnej zbierky sa zapojilo 150 zamestnancov. Tí spoločne prispeli sumou 1 949,61 eur. Ďalší zamestnanci prispeli 234 ks produktami. Finančné prostriedky zo zbierky putovali na zakúpenie chýbajúcich produktov do pripravovaných balíčkov. Ich počet sa rozhodla spoločnosť navýšiť na 511 a oproti minuloročným 450 balíčkom  tak potešila viac seniorov. Spoločnosť do vianočného projektu rovnako zapája aj chránenú dielňu, ktorá na mieru šije plátenné udržateľné a praktické vrecká, do ktorých sú potom produkty zabalené. Do darovania krvi sa zapojilo 22 zamestnancov.

Pri vytváraní darčekov či už pre našich zamestnancov alebo pre seniorov vždy hľadíme na udržateľnosť a praktickosť. Spolupracujeme s lokálnymi chránenými dielňami a veríme, že aj takto vieme zdvojnásobiť radosť ako u seniorov tak u pracovníkov chránených dielní a podporiť lokálnu tvorbu. Je pre nás zároveň podstatné upriamovať pozornosť tam, kam iní nehľadia a podčiarkovať dôležitosť starostlivosti i empatie voči staršej generácii, uvádza Zuzana Kaňuchová, riaditeľka Korporátnej komunikácie Henkel Slovensko, Česko a Maďarsko. 

Vyše 500 vianočných balíčkov v hodnote viac ako 5 000 eur eur putovalo do štyroch vybraných seniorských domovov: Domov pri kríži – zariadenie pre seniorov v Dúbravke, Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov v Rači, Archa – domov seniorov na bratislavských Kramároch a denné centrum pre seniorov v Ružinove Na úvrati, kde dobrovoľníci Henkel Slovensko počas roka vyučujú 2x týždenne angličtinu.

Všetky balíčky vlastnoručne zabalilo 10 dobrovoľníkov z radov zamestnancov spoločnosti Henkel Slovensko a boli odovzdané zástupcom domovov, aby si ich seniori mohli včas nájsť pod vianočným stromčekom na Štedrý deň.

Dlhodobá tradícia darovania

Spoločnosť Henkel Slovensko má taktiež dlhoročnú tradíciu aktivít spoločenskej zodpovednosti a firemného dobrovoľníctva. Za roky 20182020 a 2021 bola ocenená cenou Senior Friendly za aktívnu pomoc seniorom  vo viacerých oblastiach života. Spoločnosť v rámci iniciatívy „Sklad v núdzi“ celoročne v spolupráci so samosprávami miest a obcí posiela produkty organizáciám, ktoré pomáhajú seniorom žijúcim osamelo alebo v sociálne znevýhodnenom prostredí. V minulosti spoločnosť rovnako organizovala iniciatívu „Shoe box“, v ktorej plnila seniorom drobné  priania darčekmi, ktoré sa zmestia do krabice vo veľkosti krabice od topánok. V poslednom ročníku iniciatívy Shoe Box zamestnanci splnili želania 299 seniorom. Iniciatíva bola nástupom pandémie aktualizovaná na aktivity #GivingTuesday, ktoré nie sú podmienené fyzickou prítomnosťou zamestnancov na pracovisku. Za minulý rok spoločnosť vianočnými balíčkami potešila vyše 450 seniorov v troch vybraných seniorských domovoch.

V rámci strategického dobrovoľníckeho programu Henkel helps, zameraného na pomoc seniorom a odbúravanie medzigeneračnej priepasti, dobrovoľníci venujú svoj voľný čas rôznorodým aktivitám so seniormi v oblasti umenia, cestovateľských klubov, prechádzok, manuálnej pomoci či návšteve seniorských domovov. Počas pandémie boli aktivity realizované prípravou online newslettra či videonahrávkami, v ktorých dobrovoľníci čítajú seniorom vybrané literárne diela.


*suma uvedená v odporúčanej cenníkovej cene


Tlačové správy (188,72 KB)

Dobrovoľníci Henkel helps každoročne nabalíčkujú stovky individuálnych darčekov, zložených z produktov spoločnosti Henkel.

Tento rok dobrovoľníci Henkel helps spoločne zabalili 511 balíčkov určených pre osamelých seniorov žijúcich v seniorských domovoch.

Urobiť krajšie Vianoce seniorom mohli zamestnanci Henkel Slovensko viacerými spôsobmi – zakúpením vybraných Henkel produktov, zapojením do online zbierky ľubovoľným finančným príspevkom alebo darovaním krvi.

Vyše 500 vianočných balíčkov v hodnote viac ako 5 000 eur putovalo do štyroch vybraných seniorských domovov: Domov pri kríži – zariadenie pre seniorov v Dúbravke,  Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov v Rači, Archa – domov seniorov na bratislavských Kramároch a denné centrum pre seniorov v Ružinove Na úvrati.

Všetky balíčky vlastnoručne zabalilo 10 dobrovoľníkov z radov zamestnancov spoločnosti Henkel Slovensko a boli odovzdané zástupcom domovov, aby si ich seniori mohli včas nájsť pod vianočným stromčekom na Štedrý deň.