13. 6. 2022  Düsseldorf / Nemecko

Henkel predstavuje svoje portfólio produktov špeciálne zamerané na akumulátorové systémy pre elektromobily

Henkel prezentuje na Battery Show Europe 2022 svoj nový rad inovácií v oblasti elektromobility

Spoločnosť Henkel sa teší z účasti na výstave Battery Show Europe 2022, ktorá sa koná od 28. do 30. júna v nemeckom Stuttgarte. Ako kľúčový partner výrobcov originálneho vybavenia (OEM) v automobilovom priemysle a výrobcov akumulátorov pre elektrické vozidlá bude Henkel prezentovať celý rad inovatívnych riešení a pokrokových technológií, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre efektívnejšiu výrobu bezpečnejších a výkonnejších akumulátorov. Stánok spoločnosti Henkel (hala 10, stánok E24) nebude len statickou výstavkou kľúčových technológií z produktového portfólia špeciálne zameraného na akumulátorové systémy pre elektromobily, ale aj dejiskom živej prehliadky inovácií za účasti expertov z odvetvia. V rámci konferencie sa o svoje pokrokové know-how v diskusnom príspevku na tému „Inovácie na účinnú reguláciu teploty akumulátorov“ podelí aj globálny expert spoločnosti Henkel, Holger Schuh.

„Sme hrdí na to, že naše riešenia zamerané na výkon a vysokú účinnosť pomáhajú našim zákazníkom prekonávať nové výzvy, ktorým čelí výroba akumulátorov pre elektrické vozidlá. Výstava Battery Show Europe je zásadná pre celý automobilový hodnotový reťazec a vďaka nej môžeme spoločne premeniť dnešné výzvy na príležitostí v blízkej budúcnosti,“ povedal Frank Kerstan, ktorý v spoločnosti Henkel pracuje ako Director of Sales, E-Mobility Europe. „Tento rok na výstave Battery Show predstavujeme naše komplexné portfólio riešení pre akumulátory elektrických vozidiel, vrátane našich najčerstvejších a najvzrušujúcejších inovácií, napríklad aj v oblasti teplovodivých lepidiel či prevencie šírenia tepla.“

Inšpirácie a špičkové know-how spoločnosti od spoločnosti Henkel

Program konferencie Battery Show Europe je unikátnou platformou na zdieľanie špičkového know-how v oblasti vedy a inžinierstva v kontexte najaktuálnejších výziev v priemysle. Henkel je hrdý na to, že môže byť súčasťou tohto zásadného fóra, a preto sa do skupinovej diskusie na konferencii zapojí aj globálny expert spoločnosti Henkel, Holger Schuh, ktorý svoj príspevok s názvom „Inovácie vo sfére regulácie tepla v akumulátoroch“ prednesie v utorok, 28. júna, medzi 14:15 a 15:15 SEČ.

Ďalšie nahliadnutie do dielne spoločnosti Henkel umožní stánok Henkel (Hala 10, stánok  E24), v ktorom bude v stredu, 29. júna o 11:00 SEČ, živá prezentácia produktov. Počas tejto prehliadky sa odborníci na tému zo spoločnosti Henkel budú venovať najčerstvejším inováciám v oblasti teplovodivých lepidiel pre akumulátorové systémy, ktoré Henkel vyvíja v rámci širšieho poľa výskumu a vývoja materiálov určených na tepelnú reguláciu.

Objavte kľúčové technológie pre akumulátorové systémy elektrovozidiel

Stánok Henkel okrem iného umožní návštevníkom aj nahliadnuť hlbšie do portfólia riešení a produktov spoločnosti Henkel v týchto oblastiach:

  • Teplovodivé lepidlá sú pre reguláciu tepla v akumulátoroch zásadnou technológiou a v prípade najmodernejších konštrukčných riešení batériových modulov sú obzvlášť dôležité. Funkcia teplovodivých lepidiel je dvojaká: okrem samotného odvádzania tepla z článkov do chladiacich dosiek slúži lepidlo aj ako spoj medzi dvomi vrstvami. Kľúčovým produktom z dielne spoločnosti Henkel je v tomto prípade dvojzložkové epoxidové lepidlo Loctite EA 9497 a dvojzložkové polyuretánové lepidlo Loctite TLB 9300 APS, navrhnuté špeciálne pre kvapôčkové a injekčné použitie v akumulátorových moduloch.
  • Materiály určené na prevenciu šírenia tepla sú kľúčové z hľadiska ochrany pasažierov pred nebezpečenstvom požiaru a zároveň zabraňujú, aby sa oheň šíril, takže dávajú pasažierom dostatok času na to, aby v prípade požiaru bezpečne opustili vozidlo. Bezpečnosť batérií a požiarna ochrana sú teda kľúčovými oblasťami, na ktoré sa Henkel sústreďuje. Ako priekopník v oblasti riešení na prevenciu šírenia tepla Henkel nedávno uviedol na trh dva protipožiarne nátery, ktoré sú určené špeciálne pre akumulátory elektrických vozidiel: Loctite EA 9400 a Loctite FPC 5060. Výsadou týchto riešení nie je len účinnosť, ale aj hospodárnosť spôsobu aplikácie, čo umožňuje výrobcom nielen optimalizovať výrobu batérií, ale aj zvyšovať ich bezpečnosť.
  • Vodivé nátery na elektródy aj dielektrické nátery: v kontexte výroby akumulátorov pre elektrické vozidlá je portfólio funkčných povlakových materiálov spoločnosti Henkel vhodné na širokú škálu aplikácií. Vodivé základné nátery katód a anód v akumulátorových článkoch redukujú vnútorný elektrický odpor a zvyšujú priľnavosť medzi aktívnym materiálom a fóliovými zberačmi prúdu, čím zlepšujú celkovú dlhodobú výkonnosť akumulátorov. Sprejom nanášateľné dielektrické nátery pre puzdrá batériových článkov zasa zabezpečujú elektrickú izoláciu všade tam, kde je to potrebné. Vďaka technológii rýchleho vytvrdzovania pomocou UV svetla a výnimočnej lepivosti medzi povrchmi sú nátery plne kompatibilné s konštrukčnými aj teplovodivými lepidlami.
  • Kompresné výstelky: Tieto maximálne robustné výstelky fungujú ako vankúš pre prizmatické a puzdrové články, vďaka ktorému môžu články dýchať – keď sa rozpínajú a zmršťujú počas nabíjacieho cyklu a keď sú vystavené vysokým teplotám. Ich elasticita zvládne dostatočný tlak vnútri akumulátorového modulu, vďaka čomu zostávajú všetky tepelné a elektrické spoje neporušené. Toto riešenie je založené na materiálovom know-how spoločnosti Henkel a ponúka ideálnu kombináciu vlastností: odolnosť a ochrana voči teplu pri prevencii šírenia tepla, nízka hmotnosť a výnimočná mechanická robustnosť.

Ak potrebujete detailnejšie informácie alebo ak sa chcete osobne stretnúť s odborníkom zo spoločnosti Henkel na výstave Battery Show Europe, kontaktujte, prosím, emailom Karima Soroura na adrese karim.sorour@henkel.com.


Na tohtoročnej výstave Henkel umožní návštevníkom nahliadnuť hlbšie do svojho portfólia riešení a produktov v rôznych oblastiach.

Tlačové správy (192,34 KB)

Na tohtoročnej výstave Battery Show Europe 2022 Henkel prinesie viac informácií o svojich riešeniach a produktoch v rôznych odvetviach.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky