2. 9. 2020  Düsseldorf / Německo

Relaunch značky Nature Box, uvedenie nového radu s arganovým olejom, telových mliek a sprchovacích gélov s olivovým olejom

Nature Box teraz prichádza ako certifikovaná prírodná kozmetika

Objavte novú certifikovanú prírodnú kozmetiku od Nature Box! Počnúc septembrom 2020 sa Nature Box oficiálne stáva značkou prírodnej kozmetiky. Vďaka vysokému podielu ingrediencií prírodného pôvodu a obalom z udržateľných materiálov je značka Nature Box ešte autentickejšia: obaly sú vyrobené z 98 % materiálu Social Plastic®*, t. j. z plastov zozbieraných z pláží a pevniny. Nature Box tak podporuje sociálnu organizáciu Plastic Bank, ktorá sa snaží zastaviť tvorbu plastového odpadu a vytvárať viac príležitostí pre sociálne znevýhodnených ľudí.
* bez vrchnákov

Nové certifikované produkty značky Nature Box prichádzajú do predajní v septembri 2020.

Produkty Nature Box sa vyznačujú účinnými a certifikovanými receptúrami a sú vyrobené z ovocia a orechov lisovaním za studena. Od septembra 2020 bude obľúbená značka pre starostlivosť o telo a vlasy niesť označenie ECOCERT, ktoré potvrdzuje splnenie noriem COSMOS-NATURAL v oblasti prírodnej kozmetiky. Produkty značky Nature Box obsahujú aspoň 98 % ingrediencií prírodného pôvodu*, vychádzajú z vegánskych receptúr** bez použitia umelých farbív a silikónov a dodávajú sa v udržateľných obaloch z 98 % recyklovaného plastu***. Na každom produkte je na zadnej strane uvedený transparentný zoznam všetkých ingrediencií. Nature Box okrem toho podporuje organizáciu Plastic Bank, ktorá sa snaží zastaviť znečisťovanie plastovým odpadom a zároveň pomáha zlepšovať životné podmienky v oblastiach postihnutých chudobou prostredníctvom svojho projektu Social Plastic®. Nature Box je preto prvou značkou na svete v segmente spotrebného tovaru, ktorá zavádza Social Plastic® ako obalový materiál do svojho základného portfólia.
 *vrátane vody  ** bez ingrediencií živočíšneho pôvodu  *** okrem vrchnákov, balenia šampónových mydiel a fliaš a túb na sprchové gély

Každý rok pribudne v oceánoch približne osem miliónov ton odpadu z plastov. Osemdesiat percent pochádza z rozvojových krajín bez akejkoľvek recyklačnej infraštruktúry. Plastic Bank si za svoj cieľ stanovila boj proti odpadu z plastov a proti plastom v oceánoch a zároveň sa snaží zlepšovať životné podmienky miestnych obyvateľov s nízkymi príjmami v krajinách bez verejných recyklačných systémov. Na tento účel Plastic Bank vytvorila rôzne zberné centrá, kde ľudia môžu za plastový odpad dostať odmenu v podobe výučby pre ich deti, zdravotníckych alebo odborných služieb, ale aj za peniaze. Tieto plasty sa následne triedia a spracúvajú do „sociálneho plastu“ (Social Plastic®), ktorý možno použiť na obalové materiály.

Minimalizácia odpadu z obalov je pre Nature Box veľmi dôležitá. Nové telové mlieka a krémy na ruky Nature Box sú odteraz k dispozícii v 100 % recyklovateľných tubách. Nature Box tým prispieva k udržateľnosti a ochrane životného prostredia.

Nový rad s arganovým olejom od Nature Box poskytuje intenzívnu starostlivosť o vlasy a pokožku: jeho nutričné vlastnosti spolu s olejom lisovaným za studena z jadier arganovníka sa dokonale hodia na namáhanú a suchú pokožku a vlasy. Tento rad pozostáva zo šampónu, kondicionéra, šampónového mydla a sprchovacieho gélu – každý produkt poskytne vlasom a pokožke extra dávku starostlivosti. Nový sprchovací gél značky Nature Box s obsahom olivového oleja lisovaného za studena dodá celému telu nádych čerstvých olív.

Vďaka starostlivo vybraným ingredienciám a vegánskym receptúram* prináša značka Nature Box novú definíciu starostlivosti o telo a krásu. Predstavuje vysoký štandard v oblasti výroby a kvality a charakterizuje dlhodobú zodpovednosť. Preto Nature Box spolupracuje s medzinárodnou rozvojovou organizáciou a podporuje malých poľnohospodárov v udržateľnom pestovaní palmového oleja vo viacerých regiónoch na celom svete, ako aj v certifikovaných výrobných zariadeniach.
* bez ingrediencií živočíšneho pôvodu

Tlačové správy (147,04 KB)

Nové certifikované produkty značky Nature Box prichádzajú do predajní v septembri 2020.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky

Ďalšie informácie