18. 12. 2020  Düsseldorf / Německo

Prestížne ocenenie pre ekosystém Social Plastic®

Henkel a Plastic Bank diamantovými víťazmi na Dow Packaging Innovation Awards

Spoločnosť Henkel získala na tohtoročnom odovzdávaní cien Dow Packaging Innovation Awards najvyššie ocenenie za svoj ekosystém Social Plastic® v spolupráci s Plastic Bank. Obalové riešenia spoločnosti Henkel s obsahom Social Plastic® boli ocenené diamantovou cenou v jednej z najvýznamnejších kategórií za prelomové inovácie v oblasti obalov so silným dôrazom na udržateľnosť a obehové hospodárstvo.

V rámci svojich ambicióznych cieľov v oblasti obalov do roku 2025 chce spoločnosť podporovať obehové hospodárstvo a prispieť k zníženiu tvorby a ukladania plastových obalov v životnom prostredí. Spoločnosť preto podporuje iniciatívy v oblasti zberu a recyklácie odpadu a investuje do inovatívnych riešení a technológií s cieľom podporiť recykláciu s uzavretým cyklom. Jedným z takýchto príkladov je partnerská spolupráca s Plastic Bank.

Odpad ako príležitosť

Partnerstvo medzi spoločnosťou Henkel a Plastic Bank funguje od roku 2017. Spoločný záväzok: znižovať množstvo plastového odpadu predtým, než sa môže dostať do oceánov, a zároveň zlepšovať životy ľudí žijúcich v chudobe, predovšetkým v oblastiach s nedostatkom infraštruktúry odpadového hospodárstva. Zberači odpadov získavajú za nazbierané plasty odmenu, ktorá im pomáha pri zabezpečovaní základných životných potrieb pre svoje rodiny, akými sú potraviny, palivo na varenie, školské poplatky či zdravotné poistenie. Plastový odpad sa triedi a následne vráti späť to recyklačného reťazca ako Social Plastic®. Týmto spôsobom sa Plastic Bank darí zhodnocovať plastový odpad a zastaviť ho, skôr než sa dostane do riek a oceánov.

Obaly Henkel s obsahom Social Plastic®

V súlade so svojim záväzkom rozvíjať obehové hospodárstvo spoločnosť Henkel používa Social Plastic® v rôznych produktových obaloch. Prvé obaly s obsahom Social Plastic® predstavila spoločnosť Henkel už v októbri 2018. Odvtedy sa jej podarilo uviesť na trh celý rad kozmetických produktov, pracích prostriedkov a čistidiel pre domácnosti v obaloch, ktoré obsahujú Social Plastic®.

Len prednedávnom sa značka telovej a vlasovej kozmetiky Nature Box stala prvou kozmetickou značkou, ktorá využíva Social Plastic® ako obalový materiál pre celé svoje portfólio výrobkov vo fľaškových obaloch: všetky fľaše na výrobky značky Nature Box obsahujú 98 % Social Plastic®. Okrem toho špeciálne edície výrobkov značiek Fa („Beach Love“) a Schauma („Ocean Passion“) sú balené vo fľašiach, ktoré tvorí 96 % recyklovaného plastu, z toho 50 % v podobe Social Plastic®.  

Divízia Laundry & Home Care používa na balenie čistiacich produktov Pro Nature značiek Biff, Pril a Sidolin PET fľaše, ktoré obsahujú 100 % recyklovaného plastu, pričom 50 % tvorí Social Plastic®. Aviváž Vernel Fresh Control a Vernel Naturals je tiež balená v 100 % recyklovaných plastových obaloch s 25 % obsahom Social Plastic®.

O oceneniach Dow Packaging Innovation Awards

Dow Packaging Innovation Awards sú ocenením inovácií v obalovom dizajne, materiáloch, technológiách a procesoch v rámci celého obalového hodnotového reťazca. Porota tohto roku vyberala z viac než 175 prihlásených produktov od spoločností z celého sveta v kategóriách od osobnej kozmetiky a hygieny cez jedlá a nápoje až po inovácie v priemysle. Udeľovanie cien Dow Packaging Innovation Awards 2020 bolo už 32. ročníkom tohto podujatia, najdlhšie trvajúceho nezávislého oceňovania inovácii v obalovom priemysle. Porotu tvorili odborníci z celého sveta z rôznych odvetví vrátane dizajnu, výroby, maloobchodu a akademickej obce.

O iniciatívach spoločnosti Henkel v oblasti udržateľnosti obalov sa dozviete viac na henkel.sk/udrzatelnost/udrzatelne-balenie.

Tlačové správy (119,97 KB)

Henkel a Plastic Bank diamantovými víťazmi na Dow Packaging Innovation Awards za Social Plastic® ekosystém.

Zuzana Kaňuchová Henkel Slovensko
Henkel ČR
Henkel Magyarország 
Riaditeľka Korportánej komunikácie CEE zuzana.kanuchova@henkel.com Stiahnuť vizitku Pridať do mojej zbierky